Fynske børn og unge kan nu gå til arkitektur og design

Lørdag den 2. marts 2019 kan alle få en forsmag på et helt nyt fritidstilbud i Faaborg-Midtfyn Kommune. Her får børn og unge en enestående mulighed for at gå til arkitektur og design.

Hvad har virtual reality, minecraft, 3D print og genbrugsdesign med hinanden at gøre? Det er alt sammen elementer i det nye fritidstilbud Arki Kids i Årslev, hvor børn og unge kan slippe deres kreativitet og ideer fri.

Tidligere har det kun være københavnske børn, der har kunnet gå til arkitektur og design i fritidstilbuddet projektet Arki Kids. Men nu får børn og unge på Fyn også muligheden. Faaborg-Midtfyn Kommune og Dansk Arkitektur Center er nemlig gået sammen om et nyt og spændende fritidstilbud.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over det nye tilbud til kommunens børn og unge:

”Det er vigtigt for os, at de børn og unge, der vokser op i Faaborg-Midtfyn lærer at læse, skrive og regne. Men det er lige så vigtigt, at de lærer at udforske verden, at de er nysgerrige, bruger deres kreativitet og tror på egne ideer. Her kan kunsten hjælpe dem. Derfor har vi forskellige kunst- og kulturforløb på alle klassetrin som en del af skolen,” fortæller Hans Stavnsager og fortsætter:

”Arki Kids er et eksempel på, at vi også ønsker at gøre det muligt for de børn, hvis kreativitet og ideer bobler at finde en fritidsinteresse, de kan dyrke og dygtiggøre sig indenfor.”

Det nye fritidstilbud er en udløber af kommunens anerkendte – og prisbelønnede – undervisningsforløb Den kulturelle rygsæk.

FAKTA: Kunst og kultur er en del af skolegangen i Faaborg-Midtfyn

Kunst, kultur og arkitektur er allerede vægtet højt på de Faaborg-Midtfynske skoler. Gennem undervisningsforløbene i Den kulturelle rygsæk bliver samtlige ca. 6000 skoleelever – i såvel folkeskoler som friskoler – hvert år præsenteret for en ny kunstnerisk eller kulturel genre målrettet lige netop deres klasse/alderstrin. I december 2018 modtog Faaborg-Midtfyn Kommune og Den kulturelle rygsæk Den Fynske Kulturpris 2018 for arbejdet med at brede kunst og kultur ud til samtlige børn i kommunen. 

Kontakt

Projektkoordinator, Den kulturelle rygsæk, Stine Larsen, mobil 72 53 80 84

Kommunikationskonsulent Annette Wognsen Frederiksen, anwof@fmk.dk , mobil 72 53 11 73