Invitation: Falsetten genåbner med et brag

Lørdag den 28. december genåbner ungdomsstedet Falsetten i nye lokaler i FFV-bygningen, helt centralt i Faaborg. Alle er velkomne til åbningsreceptionen fra 16.00-18.00, hvor borgmester Hans Stavnsager klipper den røde snor. Om aftenen afholdes Falsettens legendariske julekoncert.

Lørdag den 28. december 2019 er det præcis et år siden, at der blev spillet afskedskoncert på det gamle Falsetten på Assensvej. På årsdagen lyder startskuddet til en ny begyndelse, når Foreningen Falsetten inviterer til både åbningsreception og julekoncert i de nye lokaler i FFV-bygningen. 

Den nyvalgte formand for Foreningen Falsetten, Hjalte Jorsal, glæder sig til åbningsdagen:

”Falsetten betyder meget for mig og for de unge, der bruger stedet. Der er brug for sådan et fristed. Et sted, hvor vi kan udfolde os i kreative rammer - hvor der er plads til at lave fejl og lade projekter gå op i hat og briller, og hvor der også er plads til anerkendelse og fest, når det går godt. Og den 28. december holder vi en fest,” fortæller Hjalte Jorsal. 

Borgmester Hans Stavnsager (S) klipper snoren til det nye Falsetten:

”Bølgerne gik højt, da vi satte det gamle Falsetten til salg. Derfor er jeg også utrolig glad for, at de unge har taget det nye sted til sig og har gjort det til deres. Begge dele vidner om, at der bor mange unge i Faaborg, der både kan og vil tage ansvar for deres og andres ungdomsliv. Det er utrolig positivt, og jeg glæder mig til at kunne indvie det nye sted sammen med dem,” lyder det fra Hans Stavnsager.

Lukas Schaumann, formand for Faaborg-Midtfyn Kommunes Ungdomsråd og bestyrelsesmedlem i Falsetten, var med under protesterne mod salget af det gamle Falsetten:

”Da vi fandt ud af, at det gamle Falsetten skulle sælges, blev vi frustrerede og fik over natten lavet bannere og plakater. Jeg har aldrig set noget blive stablet på benene så hurtigt. Det var sjovt at kæmpe for en sag. Selvfølgelig savner vi det gamle sted, men i det nye skaber vi det hele selv. Det bliver helt vores eget, og det giver en stor ejerskabsfølelse,” fortæller han.

Åbningsreception og indvielses- og julekoncert

Lørdag den 28. december er der først officiel indvielse med reception fra kl. 16.00-18.00, hvor alle er velkomne.

Om aftenen afholdes den traditionsrige julekoncert med navnet Julefallos fra kl. 20.30 til 02.00. Deltagelse i koncerten kræver en billet. 
Adressen er Sundvænget 5A, 5600 Faaborg

Se mere på Falsettens Facebook-side

Fakta: Falsetten i FFV-bygningen

Det var ikke uden protester, at Faaborg-Midtfyn Kommune i efteråret 2018 satte Falsetten til salg i forbindelse med optimering af kommunens samlede antal kvadratmeter. Den gamle lade på Assensvej husede både musikforeningen Falsetten og Faaborg Skatere- og Rulleskøjteforening. De to foreninger er siden gået sammen under navnet Falsetten, der altså har fået lokaler i den gamle FFV-bygning. De nye lokaler er på samlet 383m2 fordelt på to sammenhængende etager, et backstagelokale, depot og toiletter. Brugerne er hovedsageligt 18-25 år og fra Faaborg. I hverdagen forventer foreningen cirka 20 unge skatere både over og under 18 år, til koncerter op til 250 gæster.

GAME Gadeidræt under Nordea Fonden og Kulturregion Fyn har støttet de unges arbejde med at bygge det nye mødested og kulturhus.

Yderligere oplysninger:

Borgmester
Hans Stavnsager (S), mobil: 72 53 17 14

Formand for Foreningen Falsetten
Hjalte Jorsal, mobil 29 91 08 94, hjaltej@gmail.com

Kommunikationskonsulent
Annette Wognsen Frederiksen, mobil 72 53 11 73