Invitation til unge: Vær med til at skabe fremtidens mødested i Kulturhuset i Ringe

Kunstprojektet ATTITUDE skaber visuelle markører i byens rum målrettet unge. Der er workshop i Kulturhuset i Ringe den 25. september.

Der blev arbejdet med former, farver og tape, da en del af FGU Syd- og Midtfyns elever den 9. september gjorde skitserede idéer til virkelighed og udsmykkede Kulturhuset i Ringe. Det skete som en del kunstprojektet ATTITUDE, der løber henover efteråret.

Kunstprojektet er skabt af det mobile kontor for samtidskunst, Råderum, sammen med billedkunstner Christian Elovara Dinesen og Faaborg-Midtfyn, Odense og Assens Kommuner med støtte fra Kulturregion Fyn. Målet i Ringe er, at de unge sammen med kunstneren skal give Kulturhuset dets eget kunstneriske præg.

Stifter af Råderum, Charlotte Bagger Brandt, fortæller:

”Vi har i Råderum sammen med kunstner Christian Elovara Dinesen haft workshops med unge fra FGU. Her har vi tapet farverige streger og linjer på arkitekturens facader ved kulturstationen i Ringe, som en del af projektet ATTITUDE, hvor vi samskaber nye visuelle, unge markører i byens rum, der kan fungere som mødesteder. Projektet har fokus på samskabelse og på at opgradere de unges tilholdssteder kunstnerisk.”

Fælles om fremtiden på workshoppen den 25. september

Der er gode chancer for at danne nye fællesskaber på workshoppen, da elever fra FGU Syd- og Midtfyn deltager og der samtidig afholdes Ungecafé. Her har alle unge fra området mulighed for at dukke op og være med i idéprocessen og udsmykningen af huset – uanset om man har været der før eller ej.

Ungekoordinator i Faaborg-Midtfyn Kommune, My Gaarde Andreassen, mener, at det er en unik mulighed:

”Den 25. september har alle unge mulighed for at komme til Ungecafé på Kulturhuset og være med til at forme fremtidens ungehus sammen med de kunstrutinerede FGU’ere og dygtige kunstnere. Med ATTITUDE er der en unik mulighed for at præge Kulturhusets udtryk og samtidig blive en del af fremtidens mødested.”

Workshoppen finder sted:

Onsdag den 25. september kl. 12.30-17 i Kulturhuset i Ringe, Centrumpladsen 6, 5750 Ringe.
(Ungecaféen starter 15.30, men kom gerne før)

FAKTA - ATTITUDE er et samskabende kunstprojekt på tværs af Fyn:

Steder: Det er henholdsvis det gamle rådhus i Assens, Kulturzonen i Ringe og et parkområde i Bolbro, der skal udsmykkes med de unges kunst.

Projektet er støttet af Kulturregion Fyns ungepulje med 200.000 kr.

Konkret er det Råderum - mobilt kontor for samtidskunst -  der sammen med billedkunstner Christian Elovara Dinesen arbejder sammen med de unge. Det sker i samarbejde med Områdefornyelse Bolbro – Odense Kommune, FGU Syd- og Midtfyn, FGU Odense, Faaborg-Midtfyn Kommunes By- og Egnsstrategisk Sekretariat og Plan & Kultur, Assens Kommune. 

Yderligere oplysninger

Stifter af Råderum
Charlotte Bagger Brandt,
mobil 51 51 19 51
 

Projektleder fra FMK 
Hanne Raunsmed Andersen,
mobil 72 53 20 80

Ungekoordinator fra FMK
My Gaarde Andreassen,
mobil 72 53 80 51

Pressekontakt
Mikkel Mandrup,
mobil 72 53 11 72