Kommunalbestyrelsen rykker til Rudme

Når de 25 medlemmer af kommunalbestyrelsen samles på mandag, bliver det i helt nye omgivelser. Foderstoffen i Rudme lægger nemlig lokale til april måneds kommunalbestyrelsesmøde - og til en ny type dialogmøde mellem borgere og politikere.

Mandag den 8. april bliver der skrevet faaborg-midtfynsk historie, når et møde i kommunalbestyrelsen for første gang bliver afholdt i Rudme.

Anledningen er politikernes ønske om at komme tættere på borgerne og gøre møderne mere tilgængelige, fortæller borgmester Hans Stavnsager (S):

”Vi vil gerne gøre det nemmere for alle at komme til kommunalbestyrelsens møder og involvere sig i de lokale beslutninger. Derfor rykker vi nu med jævne mellemrum vores møder ud til andre byer i kommunen end Ringe og Faaborg, og forhåbentlig vil mange fra Rudme og omegn komme til mødet på mandag.”

Tidligere har kommunalbestyrelsens møde i november 2018 været afholdt i Ferritslev Fritidshus. Til efteråret skal endnu et møde afholdes uden for Ringe og Faaborg, men det er endnu ikke fastlagt hvor og hvornår. 

Nyt dialogmøde med lokalområdet

Forud for kommunalbestyrelsesmødet på mandag vil der som noget helt nyt også være et dialogmøde med lokalområdet. Emnet for det første åbne dialogmøde er ”Lokalrådenes fremtid”, og alle interesserede kan deltage.

”Når nu vi er i Rudme, vil vi gerne benytte lejligheden til også at komme i dialog med lokalområdet om, hvad der rører sig lokalt netop nu. Dialogen vil dog ikke kun handle om Rudme, men om hele kommunen, så alle er velkomne til en forhåbentlig god debat om, hvordan fremtiden for lokalrådene skal se ud,” siger Hans Stavnsager.

Dialogmødet med lokalområdet starter 15.30 og varer en time. Der vil være to korte oplæg ved borgmesteren og Rudme Lokalråd og derefter en åben drøftelse.

Kontakt

Presseansvarlig Christoffer Voss, chvos@fmk.dk, 72 53 11 76