Leg hele dagen, når legeplads åbner i Faaborg

Fredag den 11. oktober bliver den nye legeplads i Hans Rasmussens Have i Faaborg indviet. Det bliver en dag fyldt med aktiviteter for både store og små. Formiddagen er for de mindste, der blandt andet kan være med til at plante træer og sætte 150 ørredyngel ud i vandløbet. Eftermiddagen byder på træningsworkshop og try it-aktiviteter.

Fredag den 11. oktober bliver en lang fest, når Faaborg-Midtfyn Kommune sammen med en række samarbejdspartnere indvier den nye, store legeplads i Hans Rasmussens Have i Faaborg. Legepladsen er udviklet af Kompan og indeholder legeredskaber til både små og store børn og fitnessredskaber til de voksne.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig til at åbne legepladsen kl. 10, hvor børnehaver og dagplejere er inviteret med:

”Det plejer altid at være festligt, når byens børn er inviteret, og så har vi som noget helt særligt allieret os med en masse samarbejdspartnere, der er med til at gøre dagen endnu mere festlig, fortæller han og fortsætter:

”Vi har en ambition om, at legepladsen skal blive en grøn oase for byens borgere, derfor glæder jeg mig særlig meget til, at vi skal plante de træer, som adskillige virksomheder og private i området har doneret.”

Træplantningen sker i samarbejde med Plant et Træ. Udover at plante træer kan man også se nærmere på livet i vandløbet sammen med Havørred Fyn, hjælpe Fyns Laksefisk med at sætte 150 ørredyngel ud og høre en medarbejder fra biblioteket fortælle historier. Museumsdirektør Gertrud Hvidbjerg-Hansen, Faaborg Museum, kommer også forbi og fortæller om Fynbomalernes lyst til leg. Netop Fynbomalerne har dannet inspiration til legepladsens forskellige områder.

Om eftermiddagen er det de voksnes tur

Fra kl. 15.00-17.00 er der mulighed for at få en introduktion til de udendørs-fitnessredskaber, som den nye legeplads også byder på.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Anne Møllegaard Mortensen (DF) glæder sig til at byde velkommen til eftermiddagens arrangement:

”Det er blevet en rigtig lækker plads, der har noget til alle aldre. Her kan man komme som familie og lege og træne sammen. Man kan også komme her alene eller med sin løbemakker. Vi har ønsket, at legepladsen skulle være for alle. Jeg håber derfor, at byen får stor glæde af det nye udendørs samlingssted, vi nu har fået,” siger hun.

Eftermiddagens program byder blandt andet på en træningsworkshop som Bevæg Dig for Livet står for, ligesom der er mulighed for at prøve yoga og Qi Gong (kinesiske helsebevægelser).

Hans Rasmussens Have i Faaborg er første af i alt fire steder i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor en ny legeplads etableres. 

Hele programmet:

10.00-12.00 – særligt for de små
Borgmester Hans Stavnsager indvier legepladsen.
Museumsdirektør Gertrud Hvidbjerg-Hansen, Faaborg Museum, fortæller om Fynbomalernes lyst til leg.
Efterfølgende kan man være med til at plante træer med Plant et Træ, se nærmere på vandløbet sammen med Havørred Fyn, sætte 150 ørredyngel ud sammen med Fyns Laksefisk og høre historier hos bibliotekets udsendte medarbejder.

12.00-13.00 – særligt for de store
Faaborgs skolebørn er inviteret til at begynde efterårsferien på legepladsen.

15.00-17.00 – For både de voksne og familierne
Her holder vi aktiv indvielse, hvor også de voksne kan være med.
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Anne Møllegaard Mortensen byder velkommen.

15.15-16.00
Træningsworkshop ved Bevæg dig for livet – fitnesskonsulent Kasper Moritz.
Try it-aktiviteter, yoga og Qi Gong på græsset.

16.10
Byens foreninger giver deres bud på anvendelse af det nye samlingssted.

Yderligere oplysninger

Projektleder Majken Asserbo,
Natur og Landskab, mobil 72 53 20 25

Projektleder Hanne Raunsmed,
By- og Egnsstrategisk Sekretariat,
mobil 72 53 20 80

Pressekontakt
Annette Wognsen Frederiksen,
Faaborg-Midtfyn Kommune,
mobil 72 53 11 73