Ny parkeringsplads ved Ringe Station er åbnet

Parkeringsmulighederne midt i Ringe er blevet bedre, da en ny parkeringsplads med 83 pladser ved stationen er færdiggjort.

En ny parkeringsplads ved Ringe Station med 83 p-pladser er åbnet i starten af december, hvilket kommer borgere, pendlere og arbejdende i Ringe og omegn til gode.

Der har været behov for etablering af nye parkeringsmuligheder i byen, og det glæder formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Søren Kristensen (V), at pladsen er færdiggjort:

"Jeg er glad for at pladsen nu er klar til brug. Den kan benyttes af både handlende, borgere der arbejder i byen og rejsende med kollektiv trafik. Vi er med denne nye plads godt i gang med løse udfordringer med at tilvejebringe parkeringspladser i Ringe."

Parkeringsområde uden tidsbegrænset parkering

Parkeringspladsen er resultatet af et samarbejde mellem DSB og Faaborg-Midtfyn Kommune, idet 39 af pladserne er forbeholdt rejsende med DSB og de resterende er til fri afbenyttelse af borgerne. Der er afmærket, hvilke pladser der er forbeholdt DSBs togrejsende.

Der er ingen tidsbegrænsning på parkeringsområdet, så langtidsparkerende behøver ikke at bekymre sig om parkeringsbøder, hvis almindelige parkeringsregler overholdes.

Den nye plads tilkøres fra Damhusvej og er blevet anlagt med asfalt, striber, kantsten, belysning og med en sti, der forbinder p-pladserne med tunnellen under Svendborgbanen.

Fakta:

Økonomi: Pladsen kommer til at koste i alt ca. 2,7 mio. kr.
Heraf betaler DSB ca. 1,2 mio. kr., Faaborg-Midtfyn Kommune resten.

Niras A/S har projekteret og været rådgiver for kommunen i dette projekt.
Munck Forsyningsledninger a/s har været entreprenør.
Energi Fyn har udført belysningen.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Mette Kaagh, projektleder i Faaborg-Midtfyn Kommune, mkaag@fmk.dk eller 7253 2237

Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, skr@fmk.dk eller 7253 1688

Mikkel Mandrup, Kommunikationskonsulent, mm@fmk.dk eller 7253 1172