Nyt botilbud åbner i Korinth

Faaborg-Midtfyn Kommune har fået godkendt en ansøgning om at starte et nyt botilbud i Korinth ved Faaborg. Botilbud Korinth er godkendt fra dags dato og vil huse 20 beboere.

I februar i år sendte Faaborg-Midtfyn Kommune en ansøgning til Socialtilsyn Midt om at oprette et nyt socialt tilbud. Det er den ansøgning, som Socialtilsyn Midt nu har godkendt, og det glæder formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Herdis Hanghøi (V).

”Vi er rigtig glade for, at vi nu officielt har fået godkendt det nye Botilbud Korinth, og vi har gennem hele forløbet haft en glimrende dialog med Socialtilsyn Midt,” siger hun og fortsætter:

”Jeg vil også rose det store stykke arbejde, som medarbejderne i Sundhed og Omsorg har ydet med på kort tid at lægge detaljerede planer for et helt nyt tilbud i Korinth. Og også stor tak til personalet på Solskrænten, som på trods af en usikker tid har fastholdt fokus på beboerne. Nu hvor godkendelsen er i hus, vil vi rette al vores fokus på at skabe en god opstart for de beboere, der skal flytte ind på Botilbud Korinth,” siger Herdis Hanghøi.

Botilbud Korinth får en socialpsykiatrisk målgruppe. Det vil sige personer med for eksempel personlighedsforstyrrelser, forandret virkelighedsopfattelse og eventuelt misbrug.

Botilbuddet er godkendt til 20 beboere. 13 af pladserne vil gå til borgere, der tidligere har boet på Botilbuddet Solskrænten, som lukkede 30. april. Der vil blive visiteret borgere til de resterende syv pladser. 

Ny ledelse og medarbejdere

Nina Dam, afdelingsleder på Botilbud Toften, er indsat som konstitueret leder af Døgnpsykiatri, som Botilbud Korinth hører ind under. Afdelingslederstillingen på Botilbud Korinth er slået op.

På sigt vil ledelsen skulle bestå af en leder af Døgnpsykiatri og en afdelingsleder for henholdsvis Botilbud Toften og Botilbud Korinth.

Det forventes, at Botilbud Korinth vil beskæftige 30 stillinger. 

Renovering og officiel indvielseovering og officiel indvielse

Der er behov for visse forbedringer af de bygninger, som skal huse Botilbud Korinth. Derfor har kommunalbestyrelsen den 13. maj afsat 2,273 millioner kroner til at renovere bygningerne. Beboerne kan godt flytte ind, mens renoveringsarbejdet er i gang.

Det forventes, at renoveringerne er færdiggjort i slutningen af juni måned. Faaborg-Midtfyn Kommune ser frem til derefter at kunne invitere lokale borgere, samarbejdspartnere og andre interesserede til en officiel indvielse af det nye botilbud.

Kontakt

Udvalgsformand Herdis Hanghøi, tlf. 72 53 16 81

Direktør Siggi W. Kristoffersen, tlf. 72 53 10 16

Presseansvarlig Christoffer Voss, tlf. 72 53 11 76