Nyt samarbejde sikrer kræftramte i Faaborg lokal hjælp

Efter nytår åbner et nyt, lokalt rådgivningstilbud i Faaborg til både kræftpatienter, pårørende og efterladte, hvor de gratis kan få hjælp af en professionel rådgiver. Dermed får mennesker, der har kræft tæt inde på livet, kortere vej til rådgivning og støtte til at komme igennem et ofte hårdt forløb.

Lokal hjælp til borgere i en svær livssituation

D. 13. januar åbnes dørene til et nye rådgivningstilbud for kræftramte og deres pårørende på Tømmergården 6 i Faaborg. Tilbuddet er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Herdis Hanghøi, som er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune siger: "Det er en stor omvæltning, når et menneske rammes af kræft - både for den, der rammes af kræft, men også for de pårørende. Jeg glæder mig over, at vi nu kan tilbyde rådgivning tættere på, for det vil gøre det lettere for mange at få løbende hjælp og støtte igennem en ofte hård og usikker tid".

Kræftens Bekæmpelse tilbyder hjælp og støtte over 40 geografiske steder i Danmark og arbejder for, at kræftramte ikke skal køre langt for at få den vigtige hjælp. Tidligere har kræftpatienter i Faaborg-Midtfyn Kommune skulle køre til Odense, og det kan være en barriere for at opsøge den vigtige hjælp og støtte.

Slut med at køre langt

Også hos Kræftens Bekæmpelse er der stor glæde. Lokalforeningsformand Ulla Witt siger:

"Jeg er både stolt og glad over, at der i samarbejde med kommunen nu åbner en lokalrådgivning i Faaborg. Indtil nu har kræftpatienter og deres pårørende skulle køre den lange tur til Odense, men det er slut nu. Med det nye tilbud er det muligt at få hjælp i nærmiljøet. Jeg er sikker på, at lokalrådgivningen vil kunne hjælpe mange kræftpatienter, pårørende og familier, der har behov for støtte".

Den nye lokalrådgivning er en forsøgsordning på foreløbigt 2 år og vil have åbent mandage i ulige uger mellem 11.00-15.00. Der skal bestilles tid på 72536311 i tidsrummet mandag - torsdag kl. 10.00-13.00, fredag kl. 10.00-12.00. Første åbningsdag bliver d. 13. januar, hvor vi vil gerne markere åbningen og invitere alle interesserede til åbent hus i den nye rådgivning kl.11.00.

Selve rådgivningen finder sted på Tømmergården 6, 5600 Faaborg.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Marie-Louise Alleslev, frivillighedskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune:
maloa@fmk.dk eller tlf. 72 53 60 63.