Skoleelever dyster om en plads i finalen i SkoleOL

Skoleelever fra hele landet dyster i denne måned i forskellige OL-discipliner. På onsdag er det elever fra Faaborg-Midtfyn, der skal dyste om en plads i den eftertragtede finale, der finder sted i Aarhus.

Onsdag den 8. maj er løbeskoene kridtet og kastearmen fintunet, når 600 skoleelever fra FaaborgMidtfyn Kommune deltager i en række olympiske discipliner som hækkeløb, sprint og længdespring. Eleverne kommer fra hhv. Broskolen (Årslev og Ferritslev), Nr. Lyndelse Friskole, Sdr. Nærå Friskole og Tingagerskolen i Ringe.

Det er fjerde gang, at Broskolen i Årslev er vært for det lokale SkoleOL i samarbejde med Dansk Atletik Forbund. I år foregår det også i samarbejde med Sdr. Nærå Friskole.

”Det er en rigtig sjov dag for eleverne, hvor der både bliver kæmpet og grint en masse. Og for de elever, der går videre til finalen er det selvfølgelig helt specielt,” fortæller skoleleder på Broskolen Flemming Mortensen, der også glæder sig over det lokale samarbejde mellem skolerne.

SkoleOL er et projekt under Dansk Atletik Forbund og Danmarks Idræts Forbund for elever fra 4-7 årgang. Læs mere på www.skoleol.dk

De store elever afvikler disciplinerne

I alt 40 elever fra 8. klasse på hhv. Sdr. Nærå Friskole og Broskolen er med til at afvikle stævnet sammen med frivillige fra Senior Idræt i Sdr. Nærå.

”Vi har rigtig gode erfaringer med at inddrage eleverne i afviklingen af stævnet. De bliver uddannet som skoleOL-dommere. På den måde lærer de at afvikle aktiviteter for andre, og de lærer at måle og registrere resultater inden for idræt. Begge dele er en del af idrætsfagets mål og samtidig også en praktisk erfaring, de også kan bruge uden for skolen,” fortæller Flemming Mortensen. 

Kontakt

Idrætslærer Maria Nielsen, Broskolen, mobil 25 39 17 25

Pressekontakt Annette Wognsen Frederiksen, mobil 72 53 11 73