Tag på tur i Syrenlandet på Sydfyn

Sydfyn inviterer til Sydfynske Syrendage i bededagene fredag den 17. maj til søndag den 19. maj. Her er det muligt at deltage i guidede gå- og cykelture eller tage turen på egen hånd rundt i det bakkede landskab. To lokale haver byder på syren-inspirerede forfriskninger til de besøgende.

I maj springer syrenerne ud – og særligt smukt er det på Sydfyn, hvor området omkring Vester Hæsinge, Ny og Gl. Stenderup, Sandholts Lyndelse, Brobyværk og sydover til Millinge-Falsled er kendt for levende og smukke syrenhegn i landskabet og langs vejene. Faktisk er området omkring Faaborg det sted i verden med den største koncentration af syren-hegn.

Derfor inviterer landsbyerne gæster udefra til at komme og opleve landskabet enten på egen hånd eller på en af de guidede ture.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over det lokale engagement:

”Sydfyn er et besøg værd hele året rundt – helt særligt er det, når syrenerne blomstrer og med sin duft genopliver minderne fra barndommens somre. Det er fantastisk at se, hvordan lokale i vores syrenland inviterer hele Danmark indenfor. Jeg håber, at mange vil tage imod tilbuddet og få en bid af den stemning, der er her,” lyder det fra Hans Stavnsager. 

Besøg de smukke haver

I Vester Hæsinge kan man opleve den smukke præstehave, mens lokale i Ny Stenderup inviterer indenfor i deres haver.

Beboerformand Bjarne Brøndgaard er en af de lokale kræfter bag Sydfynske Syrendage, og han glæder sig til at tage imod gæster i sin 3,5 hektar store landskabshave på ’Ellebjerg’, Horseballevej 11 – lige nord for Svanninge Bakker:

”Vi synes selv, at vores have på ’Ellebjerg’ er det oplagte pitstop på turen rundt i Syrenlandet. Her kan man få en lille forfriskning i vores cafe. Sidste år fik vi besøg af op mod 500 på de tre dage, vi havde åben have. Vejret var fantastisk. Det har sikkert gjort sit, men vi håber, at flere og flere bliver opmærksomme på Sydfynske Syrendage, og at det kan blive en af forårets traditioner for rigtig mange,” fortæller Bjarne Brøndgaard.

For at give flere turister mulighed for at besøge landskabshaven på ’Ellebjerg’ er haven åben allerede fra torsdag den 16. maj til og med torsdag 23. maj.

I haven hos Lena og Lars på Horseballevej 26 kan man hente inspiration til egen have, da deres 2500 m2 store landbo-have er anlagt med både finurlighed og nytænkning. Det er også muligt at købe Pulled Pork hotdogs og øl og most fra lokalt bryggeri.

Sydfynske Syrendage er støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune.

Kontakt

Turistmanager Mads Rye Sletbjerg, Visitfaaborg, mobil 72 53 44 84

Beboerformand Bjarne Brøndgaard, Ny Stenderup Beboerforening, mobil 23 62 96 03