16 beboere og en medarbejder på Seniorcenter Egebo i Kværndrup testet positive med Covid-19

Faaborg-Midtfyn Kommune indfører midlertidige restriktioner efter markant stigning i smittetryk.

16 ud af 18 beboere samt en medarbejder på Seniorcenter Egebo i Kværndrup er i dag testet positive med Covid-19.  De nye tilfælde betyder, at Faaborg-Midtfyn Kommune nu samlet kan konstatere 28 smittede med Covid-19 inden for en uge.

”Vi er som kommune gået fra at have relativt få tilfælde til at have rigtig mange. Det er en situation, vi tager meget alvorligt, og derfor indfører vi nu en række tiltag i kommunalt regi,” siger vicekommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, Siggi W. Kristoffersen.

Smittetal på mere end 50

Styrelsen for Patientsikkerheds bekymringsgrænse nås ved 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. De 28 kendte tilfælde i Faaborg-Midtfyn Kommune svarer til et smittetal på 52,2 pr. 100.000 indbyggere. Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor nu særligt fokus på Faaborg-Midtfyn Kommune med henblik på, at situationen med forhøjet smittespredning hurtigt og effektivt kan inddæmmes.

”De 17 nye kendte tilfælde er samlet i et enkelt botilbud. Det betyder, at selvom vi nu har mange smittede, er smitten relativt isoleret, og vi er nu i samarbejde med Coronaopsporing i gang med at spore smittekilderne,” siger Siggi W. Kristoffersen.

 

Medarbejdere sendt hjem

Alle medarbejderne på Seniorcenter Egebo, der har været i kontakt med de smittede beboere, er sendt hjem i isolation og skal nu testes. Derudover er seniorcentret, der er et botilbud til voksne med varigt nedsat funktionsevne, lukket for besøgende.

”Det er naturligvis svært for både beboere og pårørende, at de nu igen får en periode, hvor de ikke kan ses fysisk. Jeg ved, at medarbejderne vil gøre alt, hvad de kan, for at hjælpe beboerne så trygt og godt igennem denne periode, og også stå til rådighed for de pårørendes spørgsmål og bekymringer,” siger Siggi W. Kristoffersen. 

Kommunale tiltag

Den nye situation får Faaborg-Midtfyn Kommune til at sætte en række tiltag i gang for at mindske smittespredning i kommunen:

  • Det afklares i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvilke besøgsrestriktioner der bør genindføres på plejehjem og botilbud
  • Alle administrative medarbejdere sendes som udgangspunkt hjem fra i dag og 14 dage frem
  • Aflysning af en række kommunale arrangementer i de kommende 14 dage

Kontakt

Vicekommunaldirektør, Siggi W. Kristoffersen
sikri@fmk.dk
Telefon 72 53 10 16