Årets Frivillige Idrætsleder: Ildsjæl har genrejst badmintonklub

Faaborg-Midtfyn Kommune har indstillet Per Rasmussen fra Nr. Broby Badmintonklub til prisen som Årets Frivillige Idrætsleder 2021.

Per Rasmussen (33 år) valgte i 2016 sætte sig for bordenden og påtage sig det vigtige hverv som formand for Nr. Broby Badmintonklub. Inden da var Per ungdomsformand i to år efter at have været frivillig træner siden 14-årsalderen, og i tiden med Per som formand er det lykkedes at få klubbens ungdomsafdeling til at blomstre og udvikle spillere, som indgår i seniorregi. Dét har været en af de vigtigste målsætninger for klubben.

Det er også vigtigt for Nr. Broby Badmintonklub, at klubben er for alle – uanset om man kommer til træning for at få motion og have det sjovt, eller for at udvikle sig som spiller. Derfor er det sat en lang række nye initiativer i gang, mens de gamle traditioner stadig holdes i hævd.

På den baggrund har Folkeoplysningsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune udpeget Per Rasmussen som kandidat til at blive Årets Frivillige Idrætsleder på Fyn. En pris, der uddeles i forbindelse med Fynske Bank Sportslørdag, som løber af stablen virtuelt den 18.-24. januar 2021.

Bo Pedersen, kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af folkeoplysningsudvalget i Faaborg- Midtfyn Kommune, siger om indstillingen af Per Rasmussen som kandidat: 

”Klubben lå i sin tid i landets bedste række - Claus Overbeck huskes fra storhedstiden som mangeårig fynsk mester – og i dag henter klubbens ungdomsspillere igen mesterskaber hjem på stribe til Faaborg-Midtfyn. Klubben har en stor stab af gode trænere, hjælpere og spillere, og det er Per Rasmussen, der med godt humør, gejst og indstilling, binder det hele sammen.”

Familier løfter i flok

At drive Nr. Broby Badmintonklub er for familien Rasmussen blevet et decideret familieforetagende. Pers mor Susanne er kasserer, hans søster Lykke er træner, og faren Jørgen træder også gerne til, hvis det kræves.

Susanne Rasmussen, mor til Per og kasserer i Nr. Broby Badmintonklub:

”Per har udviklet sig til en dygtig leder og formand. Han var meget ung, da han blev formand og der er meget, han har skullet lære, men nu falder det ham helt naturligt at tage ledelsesrollen på sig. Han kan tale med alle, og det er en stor styrke. For Per er glæden ikke hans egen succes, men at det, vi sætter i værk, blomstrer.”

”At blive årets klub i Danmark sidste år var én af de største succeser, men også begynderstævner, ungdomsstævner, miniton, Badcamp, klubaftener og udviklingen af vores egne trænere er drivkraften for Per og i langt de fleste tilfælde lykkes det for ham og klubben. Det, vi sætter i gang, får vi fuldført og gerne med succes eller erfaringer, vi kan bygge videre på,” siger hun og fortsætter:

”Per er arbejdsom. Man skal ikke underkende, hvor mange timer han bruger. Han sidder ikke blot for bordenden ved møderne, det er også arbejdet med sponsorer, kontakt med spillere og forældre, samt alt det andet, det også kræves at drive en badmintonklub. Per fokuserer på de værdier, han selv finder vigtige. Og her er noget af det vigtigste muligheden for altid at kunne udvikle sig, både som træner og spiller.”

Om Nr. Broby Badmintonklub og Per Rasmussen

Klubben består i dag af cirka 60 ungdomsspiller og 70 motionister. Herudover er der cirka 50 seniorspillere i Team Fyn, som er et holdfællesskab med Langeskov. Udover sin rolle i den lokale klub sidder Per Rasmussen med ved styregruppen i Team Fyn og i Bestyrelsen for Broby Fritidscenter, og han spiller selv i Danmarksserien.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Jan Tomas Fogde, event- og fritidskonsulent
jatof@fmk.dk / 72 53 88 29