Digitalt borgermøde om lokalplan for klynge 1 i ny bydel i Årslev

Ny lokalplan for den første klynge i den kommende, bæredygtige bydel i Årslev er i høring frem til den 16. juni. På onsdag den 3. juni inviteres borgerne i Årslev-Sdr. Nærå til digitalt borgermøde om lokalplanen.

Der plejer at være stuvende fyldt, når Faaborg-Midtfyn Kommune inviterer til borgermøde i Årslev. Det gjorde sig også gældende, da borgerne i oktober 2019 var inviteret til borgermøde om rammelokalplanen for hele udviklingen i Årslev.

Nu er planerne yderligere konkretiseret, i første omgang i en lokalplan for klynge 1 i den nye bydel.

Grundet coronakrisen er det dog ikke muligt at invitere til borgermøde på Polymeren, i stedet for er borgerne inviteret til et digitalt borgermøde på onsdag den 3. juni kl. 19. På mødet bliver borgerne præsenteret for det forslag, der er i høring.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V) håber, at alle interesserede vil klikke sig ind på mødet.

”Det havde været dejligt, om vi kunne invitere til møde på Polymeren, men situationen er, som den er, og så er det rart, at vi har en mulighed for at invitere til et digitalt borgermøde. Det giver måske andre målgrupper mulighed for at deltage, fortæller Søren Kristensen og fortsætter:

”Den nye lokalplan indeholder alene kendte ting, som borgerne tidligere har haft mulighed for at drøfte med os. Men vi vil gerne i dialog med borgerne igen, nu hvor planerne er konkretiseret.”

Deltag i det digitale borgermøde

Det digitale borgermøde finder sted på platformen Skype for Business, og interesserede borgere kan deltage i mødet, via hjemmesideadressen aarslev.fmk.dk eller fmk.dk, hvor der ligger en boks, der peger ind til mødet.

Man skal have installeret Skype Web App på sin pc, hvis man ikke allerede har Skype for Business på sin computer. Der ligger en vejledning på aarslev.fmk.dk og fmk.dk.

Det er også muligt at deltage via tablet eller telefon. Det kræver, at man installerer app'en Skype for Business - dog vil præsentationerne være svære at se på telefonen.

Stort ønske om at høre borgerne

Selvom et digitalt borgermøde vanskeliggøre dialogen, ønsker kommunalpolitikerne at høre fra borgerne. Derfor opfordres alle med noget på hjerte til at sende et skriftligt høringssvar senest den 16. juni.

Torsdag den 4. juni bliver der desuden åbnet op i Byværkstedet, der ligger på Polymeren. Her vil medarbejdere være klar til at svare på spørgsmål. Byværkstedet har åbent fra 13-17 på torsdag.

Kontaktinfo

Søren Kristensen
formand for Teknik- og Miljøudvalget
72 53 16 88

Christoffer Voss
presseansvarlig, 72 53 11 76