Faaborg-Midtfyn Kommune går med i historisk partnerskab

5200 flere borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune skal være regelmæssigt aktive, og foreningerne i kommunen skal have 2600 flere idrætsaktive medlemmer. Det er den overordnede målsætning for den 5-årige aftale, som Faaborg-Midtfyn Kommune på onsdag d. 19. august indgår.

Faaborg-Midtfyn Kommune skriver sig på onsdag ind i den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, når kommunen indgår i ”Bevæg dig for livet”. Aftalen er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI, hvor aftaleparterne forpligter sig til at lave en struktureret indsats, som får borgerne i kommunen op af stolen og ud i idrætslivet.

For at opnå målsætningen er der i aftalen fremlagt flere målgrupper og områder, som hver især skal bidrage til at opnå den ambitiøse målsætning. Et af disse områder er bl.a. naturen som bevægelsesrum, som ifølge borgmester Hans Stavnsager falder helt i tråd med kommunens allerede eksisterende aktiviteter og med udviklingsstrategien:

”I en kommune som Faaborg-Midtfyn er det helt oplagt, at vi bruger naturen som bevægelsesrum. Vi har bakker og bjerge, hvor man kan få pulsen op til fods, vi har hav og søer til alle typer af vandsport og vi har kilometervis af både vandre-, mountainbike- og cykelstier, som bare venter på at blive brugt. Mit håb er, at vi i fællesskab med foreninger og andre aktører for en masse aktiviteter i gang, så flere borgere kommer ud og får rørt sig. De borgere, som har forskellige udfordringer i forhold til en aktiv hverdag, skal have et særligt fokus, så vi hjælper dem godt ind i de aktive fællesskaber”, siger borgmester Hans Stavnsager.

Faaborg-Midtfyn Kommune får førertrøjen på

DIF og DGI ser også gode muligheder for, at Faaborg-Midtfyn Kommune kan understøtte den overordnede vision om at gøre Danmark til den mest idrætsaktive nation i verden.

”DGI og DIF byder Faaborg-Midtfyn Kommune velkommen som visionskommune, hvor de sammen med mere end 20 andre kommuner får førertrøjen på i forhold til at gøre endnu flere danskere aktive. Kommunen er præget af en fantastisk natur, stærke foreninger og en proaktiv kommunal tankegang, hvilket giver et rigtigt godt grundlag for at nå de fastsatte målsætninger,” siger Per Nedergaard Rasmussen, leder af den kommunale enhed i Bevæg dig for livet.

Aftalen underskrives – pressen er velkommen

Aftalen underskrives ved en ceremoni onsdag d. 19. august kl. 18:30-19:30 i teltet ved Faaborg Havnebad. Udover borgmester Hans Stavnsager deltager DIF’s næstformand Thomas Bach, DGI’s formand Charlotte B. Thomassen samt formand for DGI Fyn Gitte Madsen. Der er mulighed for billeder og interviews med deltagerne.

OBS! Af hensyn til retningslinjer for corona kontakt Tina Kryger Mondrup for deltagelse: 72 53 80 02

Yderligere oplysninger, kontakt:

Hans Stavnsager (S),
borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune,
mobil: 72 53 17 14

Tina Kryger Mondrup,
konsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune,
mobil: 72 53 80 02

Louise Brændstrup Bech,
kommunikationskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune,
mobil: 72 53 11 41