Foreninger og kulturliv i Faaborg-Midtfyn får bedre muligheder for fundraising

Faaborg-Midtfyn Kommune og de øvrige fynske kommuner i Byregion Fyn tilbyder nu de fynske aktører på kultur- og fritidsområdet samt det frivillige socialområde adgang til fundraising-platformen Fonde.dk.

Fundraising og støtte til projekter er helt afgørende for at kunne realisere idéer og nye projekter inden for det fynske kultur-, fritids- og foreningslivet. For at styrke foreningernes muligheder for fundraising har Faaborg-Midtfyn og de øvrige kommuner i Byregion Fyn nu indgået en toårig aftale med Fonde.dk.

Formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Anne Møllegaard Mortensen (DF), glæder sig over samarbejdet, der styrker de frivilliges muligheder for at få støtte til deres projekter:

”Vi har et utroligt stærkt foreningsliv og mange ildsjæle i Faaborg-Midtfyn. De gør en kæmpe indsats for at udvikle nye og eksisterende aktiviteter og er med til at gøre det attraktivt at bo og leve et aktivt liv her,” fortæller hun og fortsætter:

”Det, at skaffe midler til sine projekter, kan dog ofte være en udfordring. Alene det at finde ud af, hvilke puljer og fonde man kan søge, kan være svært. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi er gået sammen med de øvrige kommuner i Byregion Fyn om at give dem gratis adgang til Fonde.dk.”

De fynske kommuner i Byregion Fyn planlægger også en fælles fundraiserdag, der bliver holdt den 19. maj i Idrætscenter Midtfyn.

Få adgang til Fonde.dk

Fonde.dk er en veludbygget online fondsdatabase. Databasen tilbyder forskellige værktøjer, der kan bruges til projektudvikling og til at gøre sin fundraising mere målrettet inden for kultur, natur, fritid, iværksætteri, arkitektur, børn, ældre og andre emner. 

På Fonde.dk kan kulturaktører, foreninger, lokalråd og mange andre finde relevante fonde til lokale projektidéer, få råd og vejledning samt finde skabeloner, der gør det nemmere at skrue den gode ansøgning sammen. 

Kontaktinfo

Anne Møllegaard Mortensen, udvalgsformand,
72 53 16 90

Christoffer Voss, presseansvarlig
72 53 11 76 / chvos@fmk.dk