Fugle fløjter om fællesskab i Ringe

I morgen, onsdag den 4. marts, er der fernisering på den sidste af fem kunstfugle i Ringe. Alle fuglene er en del af kunstruten i Ringe bymidte. Fuglene er med til at binde byen sammen og fortæller en historie om en by, hvor fællesskab og kreativitet fylder meget. Fuglene er lavet af kunstneren Per Buk.

Fællesskaberne er stærke i Ringe. Det samme er den kreative kraft i byen, lige fra ungdomskulturhuset centralt i byen til foreningshuset Guldhøj. Byens kunstrute er med til at illustrere netop det. Her har unge bidraget til midlertidige kunstinstallationer, mens etablerede kunstnere har skabt værker til byens mange rum og passager. Blandt sidstnævnte er kunstner Per Buk, der står bag kunstrutens fem kunstfugle.

I morgen onsdag er hele byen inviteret til fællessang og alkoholfrie bobler, når der er fernisering på den sidste af de fem fugle, GULDFUGLEN. Guldfuglen har fået plads på facaden af foreningshuset Guldhøj. De fire andre fugle hænger på hhv. stationsbygningen, biblioteket, idrætscenteret og ungekulturhuset.

Kunstner Per Buk fortæller om fuglene:

”Fuglene synger om en by, der har rigtig meget at byde på. En bymidte med mange nye kunstværker og et hverdagsliv med masser af kreative fællesskaber, der vil noget med byen. Fuglene synger om de fællesskaber,” fortæller han. 

Kunstfuglene afspejler på den måde også de huse, hvis facader de pryder. Eksempelvis har Per Buk ladet sig inspirere af danserne hos Spetaklet, der holder til i ungekulturhuset. Derfor er fuglen på ungekulturhuset en dansefugl. På biblioteket hænger en fortællerfugl, og nu altså en guldfugl på Guldhøj. 

Kunstrute viser byens liv

Fuglene er en del af byens nye kunstrute, som skal få både byens borgere og besøgende ad veje, de normalt ikke færdes. 

Formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget Anne Møllegaard Mortensen (DF) fortæller om kunstruten:

”Med kunstruten og den kunstneriske satsning i Ringe ønsker vi at sende borgere og besøgende på opdagelse i byen og vise nye sider af Ringe frem. Kunsten bliver på den måde en dør til nye oplevelser i byen og en ny måde at se sin by på,” fortæller hun.

Fernisering og 1-års fødselsdag

Onsdag den 4. marts kl. 18.00 er der fernisering på Guldfuglen.
På Guldhøj, Floravej 17, 5750 Ringe

Samtidig med ferniseringen lyder der også et hurra for foreningshuset Guldhøj, der har 1-års fødselsdag. De to begivenheder markeres med alkoholfrie bobler og fællessang. 

Yderligere oplysninger

Kunstner Per Buk, mobil 30 27 31 32

Projektleder på kunstruten Hanne Raunsmed, mobil 72 53 20 80