Lokale erhvervsaktører starter fælles webshop for alle virksomheder i Faaborg-Midtfyn

Mange vil gerne købe lokalt og støtte de faaborg-midtfynske virksomheder under krisen. Nu bliver det markant lettere takket være en ny webshop.

Coronakrisen har vendt op og ned på hverdagen og har voldsomme konsekvenser for mange butikker og virksomheder, der kæmper for at fastholde en indtjening.

Derfor er tre centrale lokale erhvervsaktører gået sammen om en at skabe en webshop, hvor alle erhvervsdrivende i Faaborg-Midtfyn Kommune kan sælge deres varer eller tjenesteydelser. 

Ønsket er at styrke erhvervslivet i kommunen ved at give alle et sted, hvor de kan annoncere og udbyde deres varer kvit og frit.

I første omgang vil det fungere som en virtuel butiksgade og udstillingsvindue, som samler tilbud fra kommunens butikker, restauranter, frisører, massører, caféer, blomsterbutikker, håndværkere, konsulenter, behandlere, foreninger - ja, alle, der er ramt af corona-krisen. 

Siden kommer til at hedde shophosos.dk, og bag idéen står Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, Vores Faaborg & Egn og Bymæglerne i Ringe, mens Faaborg-Midtfyn Kommune har gjort webshoppen økonomisk mulig ved at støtte med 98.000 kr. fra den eksterne udviklingspulje.

Det forventes, at shophosos.dk er online og oppe at køre den 20. april.

Fælles webshop gør det nemt

Tine Lorentzen, bymægler i Ringe, siger:

”Vi sidder alle sammen meget foran skærmen i disse uger på grund af coronakrisen, så nu er det ekstra vigtigt for vores lokale handels- og erhvervsliv at være til stede online. Med shophosos.dk giver vi vores virksomheder en fantastisk mulighed for at komme i gang ved at samle dem på én fælles platform.”

Hendes bymæglerkollega i Faaborg, Signe Pardorf fra Vores Faaborg & Egn, tilføjer:

”Der kan være mange benspænd ved at opbygge sin egen webshop i en lille enkeltmandsvirksomhed. Med denne løsning gør vi det nemt og bekvemt for den erhvervsdrivende at komme i gang, og vi gør det samtidig nemt for de mange her i Faaborg-Midtfyn, der gerne vil støtte det lokale erhvervsliv.”

En rigtig god idé – og god markedsføring

Johnny Poulsen, formand for Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, mener, at den nye webshop – udover at kunne give ekstra gang i omsætning hos virksomhederne – også er en rigtig god mulighed for markedsføring for den lille håndværker eller iværksætter.

”Den nye virtuelle handelsgade er tænkt som et rum for alle vores virksomheder, også de små som ikke har et stort markedsføringsbudget. Og så er det jo et strålende eksempel på, at vores fælles fjende får os til at rykke tættere sammen, tage kampen op og forhåbentlig komme styrket ud på den anden side.”

Hans Stavnsager er som borgmester formand for Økonomiudvalget, der har finansieret den nye webshop. Han siger:

”Kriser som denne kalder på kreativitet og gode idéer. Og da jeg hørte denne idé, var jeg ikke i tvivl om, at den var god – og det mente et enigt Økonomiudvalg også. Det er et ret omfattende projekt, og det er nok ikke noget, vi som kommune normalt ville støtte. Men ekstraordinære tider kalder på ekstraordinære tiltag, og jeg er sikker på, at der både er mange erhvervsdrivende og lokale borgere, som bliver rigtig glade for shophosos.dk.”

Sådan bliver du en del af shophosos.dk

Den nye webshop er allerede under opbygning og bliver lanceret den 20. april.

Hvis du og din butik/virksomhed vil være en del af den nye webshop, kan du her og nu skrive til Tine Lorentzen, Signe Pardorf eller Johnny Poulsen og få tilsendt en skabelon. Se kontaktinfo nedenfor.

Hurtigst muligt bliver der lavet en tilmeldingsformular på hjemmesiden.

Så mange virksomheder som muligt vil dog også blive kontaktet inden 20. april, så kunderne kan bruge siden fra start af.

Kontaktinfo

Hans Stavnsager
borgmester, Faaborg-Midtfyn Kommune
72 53 17 14

Johnny Poulsen
formand, Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd
20 13 51 03

Signe Pardorf
bymægler, Vores Faaborg & Egn
53 26 63 23

Tine Lorentzen
bymægler i Ringe
25 11 40 08

Christoffer Voss
presseansvarlig, Faaborg-Midtfyn Kommune
72 53 11 76