Nordagerskolen nomineret til RENOVER prisen 2020

Hvert år bliver RENOVER prisen uddelt til Danmarks bedste renoveringsprojekt. Nordagerskolen i Ringe er blandt de seks tilbageværende nominerede for ombygningen af deres udskolingsafdeling.

Siden 2013 er RENOVER prisen hvert år blevet uddelt for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekt. I år blev 162 renoveringsprojekter indstillet til RENOVER prisen, hvoraf seks nominerede projekter er tilbage. 

Heriblandt findes Nordagerskolens ombygning af udskolingen til ”Skolen i det 21. århundrede”. I udvælgelse af Nordagerskolen fremhæves de bæredygtige renoveringstiltag samt processen bag, som har ført til de nye, innovative læringsmiljøer på skolen. 

Officielt blev udskolingsafdelingen indviet den 18. september 2019 af borgmester Hans Stavnsager, og hvis Ringe-skolen løber med prisen, så medfølger der udover en prisstatuette en check på 100.000 kr. 

En nominering til alle på skolen

Arkitekten Charlotte Folke står bag ombygningen, men der har været stor fokus på brugerinddragelse igennem hele projektet. Således har der bl.a. været workshops med elever, lærere, bestyrelsesmedlemmer og teknikere fra Faaborg-Midtfyn Kommune, der alle har bidraget med idéer og erfaringer.

Skoleleder på Nordagerskolen Per Fuglsang Midtgård er stolt af at være nomineret til prisen.

”Ind til nu har vi været rigtig glade for vores nyrenoverede bygning og gået og glædet os over at alle vores tanker og ideer omkring byggeriet faktisk fungerer i hverdagen. Vi er selvfølgelig meget stolte over at blive indstillet til RENOVER prisen 2020 og håber da, at vi vinder", fortæller Per Fuglsang Midtgård.

På Nordagerskolen er de traditionelle klasseværelser væk. I stedet færdes eleverne i faglige arbejdsområder, inspirerende opholdssteder og fleksible arbejdsrum. Eleverne havde et særligt ønske om at få skabe ved indgangen, hvor skoletaske, madpakke og andet kan placeres, hvilket har givet stor glæde og et helt særligt liv ved skabene. 

Med udsigt til Ringe Sø er der opført en altangang, som fungerer som klimaskærm og udendørs opholds- og arbejdspladser. Der er lagt stor vægt på et miljø med en god akustik og opnåelse af en enkel helhed, hvor naturen og lyset bringes med ind.

Vinderen af årets RENOVER pris kåres den d 17. november 2020.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Skoleleder på Nordagerskolen,
Per Fuglsang Midtgård,
perfm@fmk.dk, 72534001

Pressekontakt,
Mikkel Mandrup,
mikma@fmk.dk, 72531172