Nu kan der investeres i bæredygtig forstad til Odense

De første byggeretter i forstaden Årslev syd for Odense er netop sendt i udbud. Der er altså nu mulighed for at blive en del af et nyt og meget attraktivt boligområde med blot ti minutter til Fyns største vækst- og erhvervsområde.

Private investorer har nu mulighed for at blive en del af fremtidens forstad i Årslev tæt på Odense. Den første af tre byggeretter i Årslevs nye bæredygtige bydel er netop sendt i udbud og omfatter 10.430 m2 fordelt på ni storparceller. De ni storparceller udbydes både samlet og enkeltvis. Hver storparcel rummer mulighed for at bygge mellem 800 – 1500 m2. Samlet udbydes der 10.000 m2.

Den nye bydel er en del af udviklingsprojektet Fremtidens Forstad, der udover en ny bæredygtig bydel også består af en omfattende forvandling af bymidten. I efteråret 2018 kunne Faaborg-Midtfyn Kommune kåre vinderne af to store arkitektkonkurrencer om at skabe netop en bæredygtig bydel og en samlende bymidte i Årslev. Vinderne blev hhv. Vandkunsten og Holscher Nordberg/ STED.

Første fase af vinderprojektet om den nye bydel er nu klar til at blive realiseret, og det glæder borgmester Hans Stavnsager (S):

”Siden vi så Vandkunstens vinderprojekt har vi glædet os til denne dag, hvor vi kan invitere investorerne indenfor. Det er en vigtig milepæl i vores ønske om at skabe en moderne forstad i Årslev, udtaler Hans Stavnsager og fortsætter:

”Vi oplever allerede i dag en stigende interesse for Årslev, blandt familier og seniorer, der gerne vil kombinationen af natur og storbyen tæt på. Med den nye bydel kommer vi til at kunne give dem det bedste fra to verdener.”

Tidligere på året besluttede Kommunalbestyrelsen at gå efter guldet i forhold til en DGNB-certificering af området. Årslev er i dag meget stærk på fællesskaber, og byens nedlagte skosålefabrik fungerer som smeltedigel for bæredygtig tænkning.

Fakta om Årslev

Årslev er et af de vigtigste udviklingsområder i Faaborg-Midtfyn. Byen er forstad til Odense og ligger meget attraktivt midt i det fynske landskab, med gåafstand til et stort, rekreativt naturområde med badesøer og god infrastruktur til Odense. Det gælder ikke mindst de mange arbejdspladser ved Fyns største vækst- og erhvervsområde Campus Odense, der kan nås på bare ti minutter. Og som i de kommende år kommer til at åbne dørene til Fyns største arbejdsplads – det nye supersygehus. 

Der bor i dag ca. 4.000 indbyggere i Årslev. Ambitionen er, at der frem mod 2030 kommer 1.200 flere indbyggere. 

Yderligere oplysninger, kontakt:

Hans Stavnsager, borgmester,
mobil 72 53 17 14

Mai-Britt Helle Jensen,
leder, By- og Egnsstrategisk Sekretariat,
mobil 72 53 20 64