Ny kommunaldirektør hentes fra egne rækker

Helle Vibeke Carstensen bliver kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Blandt flere stærke kandidater valgte et enstemmigt ansættelsesudvalg at indstille direktør Helle Vibeke Carstensen til stillingen som ny kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Den har kommunalbestyrelsen fulgt på et ekstraordinært møde, som netop er slut.

Helle Vibeke Carstensen har siden 1. august 2017 været direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune med ansvar for Arbejdsmarked samt By, Land og Kultur. Hun har solide erfaringer som offentlig leder og er i høj grad vant til at omsætte strategi og visioner til handlinger. Tidligere har hun bl.a. været organisationsudviklings¬chef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune og henholdsvis innovationschef og kontorchef for Personale- og Organisationsudvikling i Skatteministeriet.

Borgmester Hans Stavnsager glæder sig over, at Helle Vibeke Carstensen bliver kommunens nye kommunaldirektør: 

”Det har været vigtigt for os at få en kommunaldirektør, som er i stand til at skaffe opbakning til de mange planer, vi har for at skabe en positiv udvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det gælder i såvel organisationen som blandt borgere og andre samarbejdspartnere. Vi kender Helle Vibeke, og hun har et stærkt værdigrundlag, som svarer til de værdier, vi synes er vigtige. Det handler bl.a. om tillidsbaseret ledelse samt at have fokus på etik og ordentlighed i vores opgaveløsning.” 

Borgmesteren tilføjer, at ansættelsesudvalget også har haft fokus på at finde en kommunaldirektør, der havde fokus på at styrke kommunens samarbejde med borgerne:

”Vores udviklingsstrategi er baseret på, at vi som kommune skal skabe udvikling sammen med borgerne. Derfor er det vigtigt, at vi som organisation bliver endnu bedre til at være i en konstruktiv og værdiskabende dialog med borgerne. Dette fokus har Helle Vibeke og så er det i den sammenhæng også positivt, at hun selv er en del af vores aktive lokalsamfund.”

Det videre arbejde med udviklingsstrategien ligger også Helle Vibeke Carstensen meget på sinde:

”Vi er rigtigt godt på vej med at realisere udviklingsstrategien. Det er bl.a. kommunalbestyrelsens beslutning om investeringer i Årslev et tydeligt tegn på. Jeg er optaget af, at vi også kommer godt på vej med de ting, vi ikke er nået så langt med. Det gælder bl.a. vores ønske om at komme tættere på borgere og virksomheder. Jeg glæder mig til samtaler og samarbejde med engagerede borgere, lokalsamfund, virksomheder, foreninger mv., så vi sammen kan skabe det bedste sted.”

Helle Vibeke Carstensen tiltræder formelt i stillingen som kommunaldirektør den 1. februar 2020.

Kontaktinfo

Hans Stavnsager, borgmester
tlf. 72 53 17 14

Helle Vibeke Carstensen,
kommende kommunaldirektør
tlf. 72 53 10 13

Christoffer Voss, presseansvarlig
tlf. 72 53 11 76 / chvos@fmk.dk