Ø-Færgen justerer sejlplan og Faaborg Havn åbner op

Der bliver plads til flere på Ø-Færgen, og toiletter og baderum på havnen åbnes op 4. maj.

På grund af corona-epidemien har Ø-Færgen siden den 20. marts haft en begrænset fartplan, hvor følgende afgange har været aflyst:

-  Afgang fra Faaborg kl. 12.00 alle torsdage

-  Afgang fra Faaborg kl. 20.00 alle fredage

-  Afgang fra Faaborg kl. 18.00 første lørdag i måneden

Fra den 10. maj vil Ø-Færgen genoptage de aflyste sejladser og sejle efter den oprindelige fartplan. Se fartplanen her: https://oefaergen.fmk.dk/forside/

Siden 20. marts har der også været en begrænsning på maksimalt 40 passagerer ombord ad gangen. Fra den 10. maj bliver dette hævet til maksimalt 60 personer pr. afgang. Årsagen er, at 

Ø-Færgen åbner op for sine udendørsarealer, og der bliver derfor mere plads ombord.

Under normale omstændigheder er der plads til 147 passagerer på Ø-Færgen i sommerperioden. Når udendørsarealerne er lukkede, er der normalt plads til 98 passagerer ombord.

Havnen åbner op

På havnen arbejdes der også på en normalisering af forholdene til glæde for sejlerne, oplyser havnemester Frank Faxøe:

”Det glade budskab er, at vi fra den 4. maj åbner op for toiletter og baderum på havnen for vores fastliggere og gæstesejlere. Vi vil kontinuerligt sikre en grundig rengøring af faciliteterne og opstille håndsprit, så det er muligt for brugerne af afspritte hænder både før og efter brug af faciliteterne.”

I skrivende stund er der stadig forbud mod at samles mere end 10 personer. Dette gælder også på Faaborg Havn, og myndighedernes forbud og øvrige anbefalinger skal følges af alle på havnen.

Havnen vil dog fortsat være lukket for udenlandske gæstesejlere. Også her følger Faaborg Havn myndighedernes anbefalinger og beslutninger.

Havnekontoret vil fortsat være lukket for personlig betjening frem til den 10. maj. Telefonerne er åbne på hverdage kl. 10 til 12.

Kontaktinfo

Frank Faxøe
havnemester, Faaborg Havn, 72 53 27 80

Kim Mathiesen
chefskipper på Ø-Færgen, 27 63 10 06

Christoffer Voss
presseansvarlig, 72 53 11 76