Outdoor Summit udskydes til foråret

Uvished omkring coronasituationen får Faaborg-Midtfyn Kommune til at flytte det planlagte nye nationale outdoortopmøde til maj 2021.

Danmarks første topmøde om aktivt udeliv, Outdoor Summit, skulle efter planen være afholdt 22. og 23. oktober 2020 i Faaborg. Den uklare udsigt til, hvordan coronavirussen vil påvirke samfundet og muligheden for større forsamlinger i efteråret, får nu Faaborg-Midtfyn Kommune sammen med partnergruppen til at flytte topmødet til 6. og 7. maj 2021.

”Jeg har glædet mig helt vildt til årets tema, der jo handler om, hvordan vi kan få børn og unge mere ud i naturen. Men nu må jeg og de øvrige deltagere indstille os på, at vi skal glæde os lidt endnu,” siger borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager, og fortsætter:

”Det her er simpelthen for vigtigt. Deltagerne og oplægsholderne er for vigtige. Vi vil ikke risikere at skulle aflyse i sidste øjeblik, hvis coronasituationen udvikler sig i forkert retning i de kommende måneder.”

Stor interesse for Outdoor Summit

Tilmeldingerne til topmødet er ellers væltet ind og tæller blandt andre miljøministeren, repræsentanter og borgmestre fra 25 kommuner, medlemmer af Folketinget, styrelser, fonde, repræsentanter fra landsdækkende organisationer og vidensorganisationer samt en række foreninger.

”Vi er meget tæt på at have fuldt hus, og det er jeg utrolig glad for og stolt over. Det viser, hvor afgørende det er for os alle sammen at få udviklet nogle nye, skelsættende løsninger, der kan få naturen til at fylde mere i hverdagen hos flere danskere,” siger Hans Stavnsager og fortsætter:

”Derfor er det selvfølgelig også ærgerligt, at vi må flytte Outdoor Summit en gang mere. Men det her ér et mærkeligt og uforudsigeligt år for os alle. Og vi tror på, det hele ser bedre ud til foråret.”

Center for Børn og Natur er én af partnerne bag topmødet.

”Vi har set rigtig meget frem til Outdoor Summit, som er et nytænkende og vigtigt initiativ, der kan styrke børn og unges forhold til naturen. Nu glæder vi os i stedet til at bidrage, når bøgen er sprunget ud, og det er jo heller ikke så værst endda,” siger centerleder for Center for Børn og Natur, Søren Præstholm.

Udskydning kan åbne for flere deltagere

Hvis coronasituationen ændrer sig til foråret, og kravet fra sundhedsmyndighederne til afholdelse af konferencer derfor også ændrer sig, vil Faaborg-Midtfyn og partnergruppen åbne for, at flere kan tilmelde sig Outdoor Summit 2021.

”Vi håber, at forårets komme vil dæmpe corona så meget, at vi kan få endnu flere med, når vi skal finde nye løsninger for samarbejde, videndeling, projekter og en ny rammesætning for mere outdoor til vores børn og unge,” siger Hans Stavnsager.

Outdoor Summit vil blive afviklet op til Naturmødet 2021, så der kan skabes synergi og sammenhæng mellem de to vigtige møder, der begge omhandler et aktivt udeliv.

Kort om Outdoor Summit

Outdoor Summit er det nationale topmøde, der hvert år samler landets vigtigste faglige og politiske aktører i Faaborg til et helhedsblik på potentialer, barrierer og udviklingsmuligheder for danskernes brug af naturen.

Faaborg-Midtfyn Kommune er sammen med syv andre partnere initiativtager til Outdoor Summit.

Topmødet udfolder et særligt årligt tema med oplæg, vidensdeling og Solution Labs – faglige laboratorier, hvor politikere, forskere, myndigheder, interesseorganisationer og brugere af naturen arbejder sammen om konkrete løsninger på velkendte og nye problemstillinger.

I 2021 er årets tema Børn og Unge – sundere gennem naturen og et aktivt udeliv.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Borgmester, Hans Stavnsager,
hansr@fmk.dk, 72531714

Projektleder, Tina Kryger Mondrup,
tikrm@fmk.dk, 72538002

Kommunikationskonsulent, Ann-Sophie Nøhr Hemmingsen,
ansnh@fmk.dk, 72531144