Skift bussen ud med en elcykel

Nu får unge, der er i gang med en ungdomsuddannelse og enten bor eller går i skole i Ringe, mulighed for at skifte den offentlige transport ud med en elcykel. Pressen er velkommen til et lille virtuelt event på Midtfyns Gymnasium.

Det kan være træls at være afhængig af offentlig transport. Ikke mindst, når man bor uden for de store byer, så kan der nemlig være langt mellem afgangene, og ofte tager det også lang tid at komme hjem, fordi der er mange stop på ruten. 

Pilotprojekt skal give unge større frihed

Pilotprojektet ’Unge i Ringe cykler på elcykel til ungdomsuddannelse’ giver nu unge i Ringe mulighed for at få mere frihed ved enten at leje en elcykel i en måned eller på daglig basis.

Pilotprojektet er en del af kommunens mobilitetsprojekt, der arbejder på at styrke mobiliteten i kommunen på forskellige måder.

Borgmester Hans Stavnsager (S) håber, at de unge tager elcyklerne til sig:

”Unge er en vigtig målgruppe, når det handler om mobilitet. De oplever nemlig i høj grad udfordringerne ved, at der kan være langt mellem busserne. Det kan have betydning for deres muligheder for at indgå i sociale aktiviteter og fritidsinteresser. Derfor er vi meget optagede af at finde veje til at gøre det nemmere for dem at komme rundt,” fortæller Hans Stavnsager og fortsætter:

”Jeg er glad for, at vi har kunnet indgå et samarbejde med forskellige aktører, der nu gør det muligt for de unge at prøve fordelene ved en elcykel og håber meget, at de unge får glæde af muligheden.”

Pilotprojektet består af to kampagner:

  1. I samarbejde med Lykke Cykler og Scootere i Ringe kan de unge leje en Kildemoes-elcykel for en måned. Det koster 200 kroner.
  2. I samarbejde med Donkey Repuplic opstilles ca. 35 elcykler, som kan lejes for 10 kroner i et døgn ad gangen i hverdagene, mandag til torsdag. Cyklerne står ved Midtfyns Gymnasium og lejes via en app.

Projektet henvender sig til alle unge (15-20 år), der enten bor i eller er i gang med en ungdomsuddannelse i Ringe. 

Midtfyns Gymnasium med i projektet

Kommunen har allieret sig med Midtfyns Gymnasium. Her ser elevrådsformand Markus V. Nielsen frem til, at han og kammeraterne nu får mulighed for at prøve en elcykel. 

”Jeg har kammerater, der venter op mod halvanden time på bussen, når de har fri. For dem tror jeg, at en elcykel kan være en rigtig god ide. Og så synes jeg i det hele taget, at det er godt med en mulighed, der er både grønnere og sundere end bus eller bil, lyder det fra Markus V. Nielsen.

Elevrådsformanden har allerede lejet en elcykel i en måned og bliver såkaldt superbruger på begge ordninger, så hans kammerater kan spørge ham til råds og få hjælp til at komme i gang.

Også på rektorens kontor glæder Søren Hvarregaard sig over den nye mulighed for eleverne:

”Det er utrolig positivt, at gymnasiets elever nu får mulighed for at blive mindre afhængige af den offentlige transport. Det giver dem en meget større frihed, der samtidig giver dem mulighed for at deltage i aktiviteter på skolen, som ligger uden for den almindelige skoletid, hvor busforbindelserne er mindre gode,” siger han Søren Hvarregaard.

Startskud i skyggen af Covid-19

Det var egentlig meningen, at den nye mulighed for leje af elcykler skulle markeres ved et lille arrangement for gymnasiets elever – hvor de kunne høre mere om de to ordninger og se cyklerne.

Det er ikke muligt at gennemføre grundet Covid-19 og forsamlingsforbuddet, i stedet for har gymnasiet valgt en lille gimmick med live-streaming i samtlige klasselokaler. Her vil både rektor Søren Hvarregaard og borgmester Hans Stavnsager holder en lille tale for eleverne og projektleder Elsebeth Gedde fortælle, hvordan eleverne kan bruge de to forskellige ordninger med hhv. en måneds leje eller et døgns leje.


Live-streamingen foregår tirsdag den 18. september kl. 9.30 på rektors kontor. Pressen er velkommen. Det er også muligt at tale med elevrådsformand Markus V. Nielsen ved den lejlighed.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Projektleder Elsebeth Gedde,
mobil 72 53 22 11