Skolepatrulje hyldet og belønnet for deres indsats

Skolepatruljen på Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse blev i morges forkælet med kakaomælk og gifler af borgmesteren. Anledningen var den landsdækkende kampagne ”Den Sureste Uge”.

 

Vintermånederne er ofte en våd, kold og blæsende affære. Men uanset vejret står landets skolepatruljer året rundt klar hver morgen ved skolerne for at hjælpe de andre skolebørn trygt og sikkert over vejen.

Uge 5 byder typisk på noget af det sureste vejr i løbet af året, og i år er ingen undtagelse med masser af regn. Derfor har Faaborg-Midtfyn Kommune, Politiet, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring gået sammen for at hylde skolepatruljerne med kampagnen ”Den Sureste Uge”.

For at sige en særlig tak troppede borgmester Hans Stavnsager (S) og politiet op tirsdag morgen for at hjælpe skolepatruljen på Carl Nielsen Skolen og for at dele kakao og gifler ud til deltagerne:

”Jeg synes, at det er en vældig flot og vigtig indsats, der hver skolemorgen bliver udført af skolepatruljerne overalt i kommunen. Ikke nok med at skaber større sikkerhed og tryghed for resten af eleverne, så er det også med til at styrke fællesskabet på skolerne. Det vil jeg gerne støtte op om, så derfor har vi i Faaborg-Midtfyn Kommune tilmeldt os kampagnen, så vi minder hinanden om at give et stort smil med på vejen og sige ”godt gået”, når vi møder skolepatruljerne på vores vej,” forklarer borgmester Hans Stavnsager.

 

Elever vokser med opgaven

I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har gennemført blandt 2.854 skolepatruljeelever, siger næsten ni ud af ti, at de er glade for at være skolepatrulje, og at det, der betyder allermest for dem, er, at de har hjulpet andre i trafikken.

”Skolepatruljernes arbejde gavner på mange planer. Vi håber, at mange vil gøre noget godt for skolepatruljerne, når de møder dem. Om ikke andet kan et stort smil eller nogle venlige ord gøre det sjovere at være skolepatrulje i en årstid, hvor vejret ofte viser sig fra sin sure side”, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I alt fejrer seks skoler i Faaborg-Midtfyn Kommune deres skolepatrulje i løbet af uge 5, der alle modtager kakao og gifler. Foruden Carl Nielsen Skolen har Brahesmindeskole, afdeling Svanninge og afdeling Horne, Tre Ege Skole, afdeling Kværndrup samt begge Broskolerne, afdeling Allested-Vejle og Pontoppidan. 

Fakta om skolepatruljerne:

  • Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er primært eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne uddannes af enten lærere eller politiet, og eleverne lærer bl.a. om færdselsloven.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Kontaktinfo

Elsebeth Gedde
Trafikplanlægger og projektleder
Faaborg-Midtfyn Kommune
Tlf: 72 53 22 11

Liv Knoblauch Kofoed-Jensen
Seniorprojektleder
Rådet for Sikker Trafik
Tlf: 25 72 71 10

Mikkel Mandrup
Pressekontakt
Tlf: 72 53 11 72