Sommeren i Faaborg skydes i gang

Fredag den 26. juni – når skoleeleverne går på sommerferie – lyder startskuddet for sommeren i Faaborg. Vestkaj er lukket permanent, og street food og loungemøbler inviterer både turister og faaborgensere til at nyde havnelivet på Vestkaj.

Turistbranchen fik en hård start på sæsonen med den globale coronakrise. Med sommerferien for døren og lempede retningslinjer fra sundhedsmyndighederne er Faaborg-Midtfyn Kommune klar til at skyde sommeren officielt i gang.

Det sker med forskellige aktiviteter på den gamle slagtergrund fredag den 26. juni fra kl. 14-17. Både Outdoor Sydfyn og Øhavsmuseet vil være til stede på plænen. Der er også åbent i den gamle direktørbolig - og i det nye Øhavsmuseums foyer. Kl. 14.30 stiller borgmester Hans Stavnsager op til en mini-talk om visionen for Faaborg og udviklingen af havn og by.

En halv time senere går museumsdirektør Peter Thor på og fortæller om det nye Øhavsmuseum, der rykker ind i Frølageret i løbet af sommeren. De to talks kan også opleves på Det Rigtige Faaborgs Facebook-side. Eftermiddagen slutter med guidet vandretur i Svanninge Bakker med Geopark Det Sydfynske Øhav.

På grund af Covid-19 vil der være fokus på at holde afstand og ikke være for mange samlet ved de enkelte stationer.

Porten til øhavet

Borgmester Hans Stavnsager (S) ser frem til sommeren i Faaborg:

”Sommeren i Faaborg er magisk. Her er liv og glade dage, og det er jeg sikker på, at der også bliver i år, hvor flere danskere holder ferien i Danmark. Min fornemmelse er, at der allerede er mange, der har meldt deres ankomst,” fortæller Hans Stavnsager og fortsætter: ”Det giver os en enestående mulighed for at vise danskerne, hvor skønt her er i Faaborg, både i købstaden, på vandet og i det smukke landskab omkring.”

Derfor glæder Hans Stavnsager sig også over, at Øhavsmuseet overtager Frølageret i løbet af sommeren:

”Med den centrale placering af Øhavsmuseet får vi bundet byen og øhavet tættere sammen. Jeg glæder til at se, hvordan museet vil skabe yderligere værdi til området og bidrage til fortællingen om Faaborg som porten til øhavet,” fortæller Hans Stavnsager.

Museumsdirektør Peter Thor glæder sig til at begynde indflytningen og skyde sommeren i gang på fredag:

”Vi glæder os til at vise lidt af det nye Øhavsmuseum frem. Det begynder rent fysisk at tage form på Faaborg Havn, og når Faaborg-Midtfyn Kommune tager initiativ til at begynde sommerferien med en masse aktiviteter her på den gamle slagterigrund, så er vi naturligvis med. Jeg glæder mig meget til at møde borgere og turister og fortælle om det museum, vi er ved at bygge op og om alt det, der allerede kan opleves nu. Jeg ser også frem til en dag, hvor så mange partnere er forenet om at slå et slag for vores område og for Det Sydfynske Øhav,” lyder det fra Peter Thor.

Udstillingsvindue til oplevelser i naturen

Mens der frem mod efteråret bliver arbejdet med at gøre museet klar til gæster, bliver foyeren taget i brug med det samme. I år kommer foyeren til at rumme udstillingen ’Velkommen til Øhavet’.

Her kan turisterne hente inspiration til outdoor-aktiviteter på og omkring Det Sydfynske Øhav. Det er også muligt at tage et hvil i de nybyggede loungemøbler på Vestkaj, hvor man kan mærke atmosfæren og livet på havnen.

Udstillingsfoyeren er et samarbejde mellem Øhavsmuseet, VisitFaaborg og Geopark, der er åbnet hver dag fra 9 til 21 i juli og august.

Kontaktinfo

Hans Stavnsager
borgmester, 72 53 17 14

Christoffer Voss
presseansvarlig, 72 53 11 76