Trods corona er der stadig gang i det fynske arbejdsmarked - Jobcentret er åbent digitalt og kan hjælpe dig videre

Selv om flere er blevet ledige under corona-krisen, kommer der løbende nye jobåbninger. Udvalgsformand opfordrer til at bruge jobcentrets online-tilbud.

Corona-krisen har ramt Danmark hårdt, og Faaborg-Midtfyn er ingen undtagelse. Den 19. maj var der 30 procent flere ledige sammenlignet med de seneste fire år – en stigning, der ligger marginalt under gennemsnittet på Fyn.

Men hvis man er ledig, er der stadig masser af muligheder for hurtigt at få et nyt job. Der er pt. over 1300 opslående stillinger på Fyn, og inden for 50 kilometers radius af Ringe, kom der i sidste uge 371 nye jobåbninger - særligt inden for brancher som sundhed og personlig pleje, rengøring, bygge og anlæg, der søger håndværkere, og det sociale og pædagogiske felt.

Kig forbi Jobbutikken - digitalt

Snart skal de jobsøgende formentlig igen stå til rådighed for arbejdsmarkedet i form af ansøgninger og samtaler, men allerede nu har Jobcenter Faaborg-Midtfyn en hel vifte af tilbud, som kan bringe et nyt job tættere på – også selv om man endnu ikke kan møde fysisk op på jobcentret på Lindevej i Ringe.

I Jobbutikken kan du via telefon eller computer få hjælp til at (ny)orientere dig om dine muligheder og situationen i din branche. Du kan også få individuel vejledning og sparring på CV og specifikke ansøgninger. Jobbutikkens medarbejdere kan kontaktes på telefon 72 53 72 70.

Samtidig vil jobcentret inden for ganske kort tid lancere nye, digitale gruppetilbud, hvor deltagerne kan møde andre ledige i lignende situationer for at dele erfaringer og inspirere hinanden i jobsøgningen.

Udvalgsformand: Brug det digitale jobcenter

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jos Bisschop (S), opfordrer de jobsøgende til at gøre brug af de mange tilbud til at komme godt og hurtigt videre.

”Hvis man læser overskrifterne i medierne, kan man nemt få det indtryk, at hele arbejdsmarkedet er gået i stå, og at der ingen jobs er. Ja, vi har oplevet en stor stigning i ledigheden de seneste måneder, men der er stadig gang i det fynske arbejdsmarked, og der er masser af ledige jobs. Så hvis man er målrettet og klør på, er der rigtig gode muligheder for at komme godt og hurtigt videre til et nyt job. Særligt hvis man er åben for at søge lidt bredere geografisk og branchemæssigt,” siger Jos Bisschop og tilføjer.

”Jobcentret er pt. fysisk lukket, men vores tilbud er de samme som normalt – bare på afstand. Så budskabet fra mig og mine politiske kolleger er: Hvis du er jobsøgende, så gør brug af den vejledning, jobcentrets kompetente medarbejde kan tilbyde.”

I kølvandet på meldingen om den snarlige åbning af den offentlige sektor på Fyn forventer jobcentret at genåbne onsdag, men afventer nærmere information fra Beskæftigelsesministeriet.

Kontaktinfo

Jos Bisschop
formand, Arbejdsmarkedsudvalget,
72 53 16 86

Christoffer Voss
presseansvarlig, 72 53 11 76