Vi undersøger de lediges oplevelse af Jobcenter Faaborg-Midtfyn under coronakrisen

Sammen med Kommunernes Landsforening undersøger Faaborg-Midtfyn Kommune, hvordan de ledige har oplevet kontakten med jobcentret under corona-nedlukningen.

Fra den 12. marts til den 27. maj var beskæftigelsesindsatsen i hele Danmark lukket ned. Det betød, at ledige ikke skulle stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og at det var frivilligt, om man ville have kontakt med jobcentret.

Alle møder i de to og en halv måned, som nedlukningen varede, foregik digitalt eller telefonisk, og det er en helt anden måde at have samtaler og give jobrådgivning på.

Derfor har Faaborg-Midtfyn Kommune sagt ja til at samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL) om at udsende et spørgeskema til de borgere, som var i kontakt med Jobcenter Faaborg-Midtfyn, mens beskæftigelsesindsatsen var suspenderet.

KL har fået mange positive tilbagemeldinger på kontakten med de ledige fra såvel kommuner som virksomheder, men der mangler endnu et samlet og repræsentativt billede af borgernes eget perspektiv. Det billede skal denne undersøgelse være med til at give.

Det er borgere på dagpenge, sygedagpenge, uddannelseshjælp og kontanthjælp, som vil få et link til en spørgeskemaundersøgelse i deres e-Boks. Det tager cirka 6 minutter at gennemføre spørgeskemaet.

Udvalgsformand: Vi vil udvikle os

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jos Bisschop (S), siger, at det var en nem beslutning, at Faaborg-Midtfyn Kommune skulle være med i undersøgelsen.

”Vi har sagt ja, fordi vi er meget optagede af, hvordan borgerne oplever samarbejdet med jobcentret. Det gælder både i det politiske udvalg og blandt Jobcenter Faaborg-Midtfyns medarbejdere. Vi forsøger hele tiden at udvikle os og gøre det bedre for borgerne, hvilket også er grunden til, at vi i november lavede en stor brugerundersøgelse på jobcentret. Under corona-nedlukningen har vi prøvet en masse nye redskaber og tilgange af, så selvfølgelig skal vi også evaluere på det og se, om det er noget, vi med fordel kan arbejde videre med.”

Udover Faaborg-Midtfyn Kommune sender 14 andre kommuner også et spørgeskema ud til de ledige, der har haft kontakt med deres jobcenter under corona-nedlukningen.

Det er Marselisborg Consulting, som står for undersøgelsen på vegne af KL.

Kontaktinfo

Jos Bisschop, formand, Arbejdsmarkedsudvalget
72 53 16 86

Christoffer Voss
presseansvarlig, 72 53 11 76