Tarup-Davinde modtager million-støtte til nyt mødested

I Tarup-Davinde har man nu indsamlet i alt 16,4 mio. kr. til projekter, der skal styrke området.

23. november 2022

Tarup-Davinde er kendt for sine unikke natur, og nu har Nordea-Fonden valgt at støtte området med 4,2 mio. kr.

Pengene skal bruges til at styrke formidlingen og sikre bedre adgang til Tarup-Davindes ca. 400 hektar store naturområde, der årligt besøges af 80.000 gæster.

I området ligger en landejendom, der skal transformeres til et fælles mødested med shelters og bålpladser. Der vil også blive lavet en 15 km lang vandresti og en udstilling om Tarup-Davindes natur. Og så vil der blive et nyt aktivitetsområde, med områdets særlige geologi som omdrejningspunkt.

Det er Odense Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune, der driver området i fællesskab. Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager, fortæller:

”Tarup-Davinde og naturen her er helt særlig, og området har et kæmpe potentiale. Med de her tiltag vil der blive skabt nye muligheder for at samles om forskellige aktiviteter i de unikke, grønne omgivelser. Det er et rigtig godt projekt, og derfor er jeg glad for, at Nordea-fonden også har valgt at støtte det.”

Tidligere har også Real Dania samt Lokale og Anlægsfonden støttet projektet, ligesom Faaborg-Midtfyn Kommune og Odense Kommune har støttet med 4,5 mio. kr.

I alt er der nu indsamlet 16,4 mio. kr. til projektet. Det er planen, at byggeriet af det nye mødested påbegyndes næste år