Nyt børnehus på vej i Nr. Lyndelse

Nuværende og kommende småbørnsfamilier i Nr. Lyndelse kan nu glæde sig over at få en ny integreret daginstitution tæt på. Den nye institution får navnet ’Børnehuset Carl Nielsen’ og åbner den 16. august 2021. Forældre kan allerede nu lade deres børn skrive op.

Der har været stor efterspørgsel på pasning af de mindste i Nr. Lyndelse. Med Budget 2021 vedtog politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune derfor at etablere en ny integreret daginstitution med plads til 12 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.

Kommunalbestyrelsen godkendte tirsdag frigivelse af anlægsmidler til blandt andet renovering og tilpasning af faciliteter i det nuværende ’Toppen’, der fungerer som SFO for Carl Nielsen Skolen, men som altså pr. 16. august åbner som Børnehuset Carl Nielsen.

Klar til nye børnefamilier

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over, at renoveringen nu kan gå i gang, så den nye institution er klar til at tage imod de første børn medio august:

”Nr. Lyndelse er et af vores centrale udviklingsområde i forhold til at tiltrække nye borgere. Med nærheden til Odense og naturen lige udenfor døren er området allerede attraktivt for børnefamilier, og med det nye børnehus er vi klar til at byde endnu flere børnefamilier velkomne til området.”

Faaborg-Midtfyn Kommune har et mål om, at 3.000 flere borgere skal flytte til kommunen frem mod 2030. Forventningen er, at Nr. Lyndelse sammen med nabobyen Nr. Søby kan tiltrække 600 nye borgere. 

Et trygt og godt børneliv

Det nye børnehus får en central beliggenhed som nabo til Carl Nielsen Skolen. Det skulle gerne gøre det nemmere at være børnefamilie, fortæller formand for Opvækst og Læringsudvalget Kim Aas Christensen (S):

”Børnefamilier bruger ofte meget tid på at hente og bringe de allermindste. Med børnehuset og skolen lige ved siden af hinanden bliver det lettere for de forældre, som har børn i både børnehus og skole, samtidig bliver overgangen fra børnehave til skole lettere og tryggere for både børn og forældre,” fortæller han.

Opskrivning til det nye børnehus

Vuggestuedelen åbner den 16. august 2021. Forældre, der ønsker plads til deres barn, skal skrive barnet på venteliste via digital pladsanvisning senest den 25. april 2021.

Børnehavedelen åbner den 1. september 2021. Forældre, der ønsker plads til deres barn, skal skrive barnet på venteliste via digital pladsanvisning senest den 31. maj 2021.

Helt ekstraordinært kan forældre, hvis børn, der allerede er indmeldt i dagtilbud i Nr. Lyndelse/Nr.Søby-området, også skrive deres børn på venteliste til Børnehuset Carl Nielsen.

Informationsmøde om Børnehuset Carl Nielsen

Torsdag den 15. og den 22. april 2021 fra kl. 16.30-17.30 er der informationsmøde om Børnehuset Carl Nielsen på adressen Lumbyvej 64 C, 5792 Årslev.

Tilmelding til mødet skal ske til områdeleder Lissi Beier på 7253 4570 eller via e-mail libe@fmk.dk.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Hans Stavnsager
Borgmester
72 53 17 14

Kim Aas Christensen
Formand, Opvækst og Læringsudvalget
72 53 17 15

Lissi Beier
Områdeleder
72 53 45 70