Stigende smitte blandt børn og unge: Flere skal vaccineres, hvis smitten skal holdes nede

Incidenstallet i Faaborg-Midtfyn stiger markant, og borgmester Hans Stavnsager opfordrer til, at flere unge voksne og børn blive vaccineret.

Som i resten af Danmark er coronasmitten stigende i Faaborg-Midtfyn Kommune, og dagens coronatal viser 99 nye smittede. Incidenstallet tager også et stort hop til 792. En stor andel af de smittede er børn og unge, ligesom der også er en del smitte blandt deres forældre.

Det er kun en uge siden, at incidenstallet var under 400, som er grænsen for, hvornår der skal indføres lokale tiltag for at mindske smitten (for eksempel udendørs aflevering i daginstitutionerne), og udviklingen bekymrer borgmester Hans Stavnsager (S):

”Vores incidenstal er næsten fordoblet på en uge, og det siger sig selv, at den udvikling ikke må fortsætte. Vi skal have knækket kurven, og det gør vi ved at følge de gode råd og anbefalinger om afstand, håndsprit, test og udluftning, som vi kender til hudløshed, og vi gør det ved at blive vaccinerede,” siger han.

Borgmester: Bestil tid til vaccination i dag

I sidste uge rundede Faaborg-Midtfyn Kommune 90 procent vaccinerede blandt dem, der har fået en invitation, og mange har også allerede fået den tredje vaccination. Men hos de 5-12 årige og hos de unge voksne mellem 23-31 årige er under 80 procent af de inviterede blevet vaccinerede. 

Kombinationen af en lavere vaccineopbakning i de to aldersgrupper, stigende smitte og den forestående juletid med mange familiearrangementer på tværs af generationer bekymrer borgmesteren. Derfor kommer han med en meget klar opfordring til dem, der ikke er blevet vaccineret: Bestil tid til vaccination i dag.

”Det er vigtigt, at vi får bremset udviklingen og får incidenstallet ned igen, så vi efter nytår kan komme tilbage til en mere normal hverdag. Her er vaccinerne vores stærkeste kort, så en meget klar opfordring fra mig lyder: Bestil tid allerede i dag, hvis du eller dit barn endnu ikke er vaccineret mod coronasmitte,” siger Hans Stavnsager og fortsætter:

”Vi er i Faaborg-Midtfyn en af de kommuner i Danmark, der har klaret sig bedst igennem coronatiden, når vi ser på antallet af borgere, der har testet positiv for corona. Det er godt. Nu oplever vi en stejl smittekurve, men vi har tidligere vist, at vi i fællesskab kan knække kurven. Lad os være sammen om at gøre det igen, så vi alle sammen kan komme tilbage til en mere normal hverdag.”

Du kan bestille tid til coronavaccine på www.vacciner.dk

Presseansvarlig
Christoffer Voss
Telefon: 72 53 11 76
Mail: chvos@fmk.dk