Stor fynsk investor kickstarter realisering af ny bydel i Odense-forstaden Årslev

Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune har netop godkendt en købsaftale med Humlebo Gruppen om to byggeretter i Fremtidens Forstad i Årslev, lige syd for Odense. Dermed er de første 75 boliger på vej.

Den første investor i Fremtidens Forstad i Årslev syd for Odense er nu på plads. Det er ejendomsselskabet Humlebo Gruppen, der har fået lov at købe de to første byggeretter på baggrund en udbudsrunde i efteråret 2020.

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over, at de første boliger i den nye bæredygtige bydel i Årslev nu er på vej, og han ser frem til, at kommunalbestyrelsens vision for Årslev begynder at blive realiseret:

”Humlebo Gruppen har præsenteret et købsoplæg, der ligger helt i tråd med det, vi ønsker at skabe i Årslev. Nemlig et byområde med fokus på bæredygtighed og fællesskaber på tværs af generationer,” fortæller han og uddyber:

”Vores ambition er, at hele byudviklingsområdet skal leve op til en række høje standarder inden for bæredygtighed. Samtidig med at vi får skabt de bedste rammer for, at de kommende beboere kan opleve glæden ved at være tæt på naturen og gode muligheder for at indgå i forskellige fællesskaber. Værdier, som er blevet endnu vigtigere for os med coronakrisen,” fortæller Hans Stavnsager.

Humlebo Gruppens købsoplæg er udarbejdet med afsæt i Vandkunstens vinderforslag i arkitektkonkurrencen om en bæredygtig bydel, der blev gennemført i efteråret 2018. Det kommende byggeri er tegnet af Archidea Arkitekter og LYTT Architecture.

 

Årslev har en unik placering

Med en placering midt i landskabet med skov og badesøer – og med blot ti minutter til Fyns største vækst- og erhvervsområde og kommende supersygehus – ligger Odense-forstaden Årslev, som er kendt for sine stærke fællesskaber og kulturstedet Polymeren. 

Det er netop den unikke placering, der har været afgørende for Humlebo Gruppen, fortæller direktør Claus Ørtoft Rasmussen:

”Årslev ligger tæt på det hele, og har alt det, som vi oplever, at der er rigtig stor efterspørgsel på blandt vores lejere. Udover de basale ting som blandt andet gode skoler, dagtilbud og indkøbsmuligheder, så oplever vi, at nærhed til naturen betyder mere og mere, samtidig med at mange stadig gerne vil have kort afstand til arbejde,” fortæller han og fortsætter:

”Og så er hele byudviklingsprojektet i Årslev både spændende og ambitiøst. Det vil vi gerne være en del af.”

De første boliger i bæredygtig forstad

Humlebo Gruppen bygger i alt 75 lejeboliger af varierende typer og størrelser, så der både bliver attraktive boliger for børnefamilier, singler og seniorer. Boligerne bliver fordelt på dobbelthuse, rækkehuse og lejligheder med et boligareal mellem 78 og 122 kvm. 

Fakta: Fremtidens Forstad i Årslev

Faaborg-Midtfyn Kommune er i gang med at skabe Fremtidens Forstad i Årslev, lige syd for Odense. Her etableres en ny og bæredygtig bydel med 500 boliger. Centralt for den nye bydel bliver fællesskaber, nærhed til naturen og bæredygtighed. Samtidig etableres et nyt og samlende centrum, hvor byens væsentlige institutioner samles. 

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at Fremtidens Forstad i Årslev skal udvikles med et mål om at opnå DGNB-guldcertificering af hele området.

Faaborg-Midtfyn Kommune modtog sidste år Byplansprisen 2020 for byudviklingen i Årslev. Læs mere om Årslev og byudviklingen på aarslev.fmk.dk

Yderligere oplysninger, kontakt:

Borgmester Hans Stavnsager, 72 53 17 14

Direktør Claus Ørtoft Rasmussen, Humlebo Gruppen, 40 27 27 99

Leder af By- og Egnsstrategisk Sekretariat Mai-Britt Helle Jensen, 72 53 20 54

Pressekontakt Annette Wognsen Frederiksen, 72 53 11 73