Succes med test på færgen til Lyø og Avernakø fortsætter

Der vil fortsat være mulighed for at blive testet for covid-19 på Ø-færgen og på Avernakø.

Som en del af kviktest-mulighederne i Faaborg-Midtfyn Kommune er to medarbejdere fra Carelink siden den 3. marts - og hver onsdag derefter - steget på Ø-færgen i Faaborg med afgang kl. 8.00. 

Her opsættes der hurtigt et kviktest-sted ved testbilen, hvor rejsende og personale kan blive testet. Det samme gør sig gældende, når Carelink-medarbejderne tager færgen fra Avernakø mod Faaborg kl. 11.20.

Ved ankomst på Avernakø om morgenen stiges der af og opsættes kviktest-sted på Det Socialpædagogiske Behandlingstilbud Munkegården, hvor øernes beboere og gæster samt personale, børn og unge på Munkegården kan blive testet.

Ordningen har indtil videre været en succes og fortsætter derfor på på ubestemt tid.

Folk køber færgebillet for at blive testet

Første gang den 3. marts blev 65 personer testet, og siden da er der hver onsdag blevet testet over 50 personer. Som eksempel blev der onsdag den 17. marts testet 13 personer på færgen på vej til Lyø og Avernakø, 42 personer på Avernakø og 15 personer på færgen fra Avernakø. 


”I hele den her corona-situation, så er det da noget, vi skal være taknemmelige for. Det er dejligt at have et teststed og en ordning her på Avernakø, der dækker så bredt. Mange, især øboerne, får glæde af det og giver også udtryk for det,” siger Conni Storm, leder på Munkegården, og fortsætter:


”Tænk sig, at der nu er personer, som indløser en billet og sejler en tur med rundt med Ø-færgen for at lade sig teste. Jeg synes, at vi har et rigtigt godt samarbejde med Carelink, Faaborg-Midtfyn Kommune og regionen, hvilket testtallene også afspejler.”

Flødeboller til de testede

På Munkegården er de også glade for besøget fra Carelink og øernes beboere og gæster. Faktisk så meget, at der uddeles to flødeboller til alle testede, én per næsebor.


”Vi har indkøbt flødeboller, så oplevelsen bliver lidt sjovere. Især for børn og unge. Vi har en masse på lager, så det er godt at høre, at ordningen fortsætter. Heldigvis er det også de samme to søde podere fra Carelink, Amalie og Nethe, der er her hver gang, så alt i alt er vi glade,” fortæller Connie Storm.


Næste test-tur til Avernakø er på onsdag den 31. marts.

Yderligere oplysninger, kontakt:

Conni Storm
Leder på Munkegården
51 94 08 91

Christoffer Voss
Presseansvarlig
72 53 11 76