Arkitekturens Dag 2018

1. oktober fejres arkitektur i hele landet. Det sker i Faaborg-Midtfyn med byvandring, foredrag, og åbent på Faaborg Museum.

Oplevelser den 1. oktober

Arkitekturens Dag er en landsdækkende begivenhed i begyndelsen af oktober hvert år. Emnet i år er frit, så  i Faaborg-Midtfyn Kommune fejrer vi dagen med byvandring, bofællesskab og omvisninger for skolebørn samt arkitektursalon på Faaborg Museum.

Faaborg Museum - en bygning for alle sanser


Aktivitet for indskolingselever kl. 9.00 - 12.00

I anledning af arkitekturens dag indbyder Faaborg Museum i samarbejde med arkitekterne Hanne Raunsmed Andersen og Fay Kirsten Mitchell Nielsen en vandring i børnehøjde gennem Faaborg Museums flotte bygning, der er fuld af farver, mønstre og overraskende detaljer.
Omvisningen er målrettet 1. - 3. klasse og varer ca. 2 timer. Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig. Kontakt hanan@fmk.dk for nærmere aftale.

Arkitektursalon: Byen - Bevaring, forandring og transformation kl. 19.00 - 21.00
Vær med når arkitekt Erik Brandt Dam afholder arkitektursalon, der skal handle om, hvordan vores byer både bevares og forandres for at være en ramme om det moderne liv, samtidig med at man skal bevare væsentlige bygninger og miljøer.
Der vil være mulighed for at besøge Faaborg Museums bygninger, der også består af fredede og historiske bygninger og nyere tilbygninger, der gennem tiden har ændret oplevelsen af bygningen fra 1915, som er et hovedværk i nordisk arkitektur.

Det er gratis at deltage - fri entré.

Program 2018

Bofællesskab, Torpegård
Om eftermiddagen er det muligt at besøge det kommende bæredygtige bofællesskab, Torpegård lidt nord for Faaborg.

Besøg stedet for at høre nærmere om fællesskabets idéer og aktiviteterne. Der vil være tegninger at se på bæredygtige huse. Der er modeller på enkelte af byggerierne. Der er tale om træhuse og halmhuse. Samt halmhus sammenbygget med skurvogn.

Man er er velkommen til at dele god arkitektur og oplevelser på #FMKarkitektur og #arkitekturensdag
Hjælp gerne med at dele – så vi bliver mange mandag 1. oktober.

Der er ingen tilmelding - mød bare op.

Arkitekturvandring

Lensvej-foto1.jpg

Vi tyvstarter på Arkitekturens Dag med en arkitekturvandring lørdag d. 29. september kl. 10 i Årslev på Lensmarken, som er det første DGNB-bæredygtige boligforeningsbyggeri i Danmark.
Alle er velkomne og Civica vil gerne vise rundt og fortælle ”det bæredygtige” - vi vil derefter fortsætte til Polymeren som er en af dynamoerne i Fremtidens forstad ...  vi forventer at arrangementet tager et par timer.

Program 1. oktober 2018

Oplev de mange fællesskaber.

Se program

Vil du vide mere...

Kontakt

Hanne Raunsmed
By, Land og Kultur
72 53 20 80

Fay Kirsten Mitchell Nielsen
By, Land og Kultur
72 53 20 18

Louise Abildtrup Nickelsen
By, Land og Kultur
72 53 20 58