Arkitekturens Dag 2020

Arkitektforeningen sætter fokus på det gode boligliv og fællesskaberne på Arkitekturens Dag 5. oktober og vi håber, at coronakrisen trods alt kan medvirke til at fremme dialogen om, hvordan vi skaber de bedste rammer for et godt boligmiljø.

Faaborg-Midtfyn Kommune sætter derfor også i år fokus på det gode boligmiljø i både Ryslinge og Diernæs – og vi er traditionen tro også på Faaborg Museum.

Program

Kl. 8.30 - 11:00 Museum med magi
I anledning af arkitekturens dag indbyder Faaborg Museum i samarbejde med arkitekterne Hanne Raunsmed Andersen og Fay Kirsten Mitchell Nielsen til en vandring i børnehøjde med opgaver undervejs gennem Faaborg Museums flotte bygning, der er fuld af vilde farver, magiske mønstre og overraskende detaljer.
Omvisningen er målrettet 1. - 2. klasse og varer ca. 2 timer.
Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig.
Kontakt hanan@fmk.dk for nærmere aftale.
Sted: Faaborg Museum, Grønnegade 75, Faaborg

Kl. 14:00 - 17:00 Åbent Hus på Fabers i Ryslinge
Gunnar Landtved, formand for Fyns Land fortæller om Ryslinge og om mulighederne for det gode liv på landet, med udgangspunkt i de nye, unikke boliger i det ombyggede Fabers Fabrikker. Boliger, der er opført i et kulturmiljø med en identitet, der knytter sig til landsbyen Ryslinges fortællinger og tilbyder et anderledes boligliv.
Kunstnerduo Jens & Morten og kurator Amalie Frederiksen fra kunstbureauet Another Public fortæller om projektet Den Utopiske By, der er igang i Ryslinge, Rudme og Ringe.
Børn og unge fra de tre byer har i løbet af efteråret arbejdet med at udvikle ideer til deres utopiske fremtidsversion af Midtfyn-egnen. Ideerne omsættes til videoer og en interaktiv Midtfynskabelon, hvor ideer og drømme om fremtidens Midtfyn fortsat kan udvikle sig og inspirere. Der vil blive vist klip fra de utopiske visioner og mulighed for at prøve kræfter med Midtfynsskabelonen.
Sted: Fabers Café Hestehavevej 22, Ryslinge.

Se billedgalleri

Kl. 14:00 - 17:00 Det gode boliv og fællesskaber
Besøg bofællesskabet Torpegård. Det nyligt opstartede bofællesskab Torpegård inviterer indenfor og viser nye bæredygtige boliger frem. På 7,7 ha er der to byggefelter med ialt 12 nye matrikler.
Der er færdigbyggede træhuse samt et halmhus under opførelse p.t. Der er et tiny house i byggeproces, samt andre projekter med mindre bæredygtige huse på vej til at opstarte, som man kan høre om og stille spørgsmål til. Der er p.t. 9 aktive familier i projektet. De sidste 3 grunde er reserveret til yngre og børnefamilier.
Der er stor interesse for fælles køkkenhave, -frugthave, - stort drivhus, - dyrehold. Fællesskabet prioriteres højt og der er anlagt bålplads, legeplads, opholdsarealer omkring fælleshuset. Torpegård ønsker at behandle jorden ud fra biodynamiske principper, så jorden efterlades i en bedre tilstand. Vi har også fælles beplantet spildevandsrensning.
Mere kontakt til naturen og mere kontakt mellem generationerne. Flere deleordninger, fællesspisning og hermed større livskvlitet.
Sted: Grostedet 10, Diernæs ved Faaborg.

Se billedgalleri

Kl. 18:30 Mere poesi og sammenhæng i Ringe
Vi går en tur med arkitekt Stine Borgstrøm fra Gustin Landskab, hvorefter der er debat mm.
På turen taler vi om hvordan skaber man sammenhæng i by med 100 smutveje? Og kan det gøres så byen bliver mere poetisk, fyldt med stemning sådan at  nye og eksisterende oplevelser fremhæves naturligt. Vi bruger lyssætning, simple kunstgreb, klassiske landskabselementer og en fin wayfinding-strategi til at guide både lokale og turister gennem byen.
Sted: Stationen, Ringe.

Har det ikke været muligt at tilgå dokumenternes indhold, kan du kontakte Faaborg-Midtfyn Kommunes afdeling By og Egnsstrategisk sekretariat på 72 53 80 05 inden for åbningstiden mandag til torsdag kl. 8.00 – 15:30. Så vil vi kontakte dig og præsentere det relevante dokument for dig inden 10 arbejdsdage.

Plakat/Program

Kik her

Kontakt

Hanne Raunsmed
By, Land og Kultur
72 53 20 80

Fay Kirsten Mitchell Nielsen
By, Land og Kultur
72 53 20 18

Anne Kirstine Wesselhoff
By, Land og Kultur
72 53 47 17