Arkitekturens Dag 2021

I anledning af Arkitekturens Dag d. 4. oktober inviterer Arkitektforeningen til at sætte fokus på, hvordan arkitektur skaber nye forbindelser til naturen. Vi tyvstarter med at dyrke Faaborg den 3. oktober.

Søndag 3. oktober

Kl. 13.00 Helios, Film- og Kulturhus. Banegårdspladsen 7, 5600 Faaborg. Borgmester Hans Stavnsager byder velkommen, derefter netværk og fælles gåtur til Øhavsmuseet.
Der kan købes frokost for egen regning.

Kl. 14.00 Øhavsmuseet – Havnegade 3, 5600 Faaborg. Intro af Mette Broch Jakobsen, der har været projektleder på udstillingen ’Mærk Dig Selv’.

Kl. 14.30 ’Under isen’, nye forbindelser til naturen ved Jannie, Baggårdsteatret.

Kl. 15.00 Kort afslutning. Oplev udstillingen eller gå "Under isen" i eget tempo.

Tilmelding via fynske planlæggere på fynskeplanlaeggere.wordpress.com/
Max antal 30
Parkering ved Øhavsmuseet og Forum Faaborg
Husk gerne gode vandresko og mobil med masser af strøm til vandreturen ”Under isen”

Mandag 4. oktober

Kl. 14.00-17.00 Det gode boliv og fællesskaberBesøg bofællesskabet Torpegård. Det nyligt opstartede bofællesskab Torpegård inviterer indenfor og viser nye bæredygtige boliger frem. På 7,7 ha er der to byggefelter med i alt 12 nye matrikler.Der er færdigbyggede træhuse samt et halmhus under opførelse p.t. Der er et tiny house i byggeproces, samt andre projekter med mindre bæredygtige huse på vej til at opstarte, som man kan høre om og stille spørgsmål til. Der er p.t. 9 aktive familier i projektet. De sidste 3 grunde er reserveret til yngre og børnefamilier.

Der er stor interesse for fælles køkkenhave, -frugthave, – stort drivhus, – dyrehold. Fællesskabet prioriteres højt og der er anlagt bålplads, legeplads, opholdsarealer omkring fælleshuset. Torpegård ønsker at behandle jorden ud fra biodynamiske principper, så jorden efterlades i en bedre tilstand. Vi har også fælles beplantet spildevandsrensning.

Mere kontakt til naturen og mere kontakt mellem generationerne. Flere deleordninger, fællesspisning og hermed større livskvalitet.

Sted: Grostedet 10, Diernæs ved Faaborg.

Carls Camino

Kl. 16.00 Byvandring i Nr. Søby på Trekanten. Hør om Det Grønne Ø og arbejdet med at realisere Masterplanen.Michael Finke fra Landplus vil fortælle om arkitekturen. Ida-Marie Vorre og Tine Korterman om Carls Camino.

Alle er velkomne. Vi forventer at arrangementet tager en god times tid.

En oase tæt på Storbyen, udvikling af Nr. Lyndelse og Nr. Søby

Opgradering af Nr. Søby
Realiseringen af Masterplanen er begyndt i Nr. Søby med hverdagsoaser og starten på det Grønne Ø.
Første hverdagsoase blev klar i løbet af foråret 2021.

Se flere billeder

Kontakt

Hanne Raunsmed
By, Land og Kultur
72 53 20 80

Fay Kirsten Mitchell Nielsen
By, Land og Kultur
72 53 20 18

Anne Kirstine Wesselhoff
By, Land og Kultur
72 53 47 17