Slagterigrund skal skabe vækst i Faaborg

SE SOMMERPROGRAMMET VIA BOKS ØVERST TIL HØJRE. Den tidligere slagterigrund i Faaborg skal være centrum for vækst og udvikling af hele Faaborg-egnen - med udgangspunkt i byens historie og de kvaliteter, der er i området.

Faaborg skal i endnu højere grad end i dag leve af sin storslåede natur, kultur og historie. Derfor er et omfattende udviklingsarbejde i gang i vores smukke, sydfynske købstad.

Udviklingen tager afsæt i en arkitektkonkurrence on udviklingsplan for Faaborg Havn og By. Opgaven var at komme med et bud på, hvordan Faaborg i endnu højere grad kan udnytte byens potentialer, herunder flere ledige arealer og bygninger i havne- og kulturområdet, til at skabe nyt liv og ny vækst. 

Læs vinderforslaget i boksen til højre.

Sommeren 2021 - midlertidige aktiviteter

Fra den 15. maj til 15. august kan privatpersoner og foreninger være med til at skabe liv på den gamle slagterigrund.

Har du gode ideer til midlertidige sommeraktiviteter, så er det nu, du kan søge om at blive en del af programmet. Aktiviteterne kan både foregå indenfor, i Tulipbygningen, og på plænen mellem Øhavsmuseet og Tulipbygningen.

Alle kan søge om lov til at afvikle midlertidige aktiviteter, og aktiviteterne kan både være for børn og voksne. Det kan være alt lige fra kunstinstallationer til arrangementer indenfor kultur, leg, outdoor, sport, lokale fødevarer mm.

Grundlæggende skal du/I selv stå for at afvikle aktiviteterne, men vi hjælper selvfølgelig med at få det praktiske på plads, så aktiviteten kan gennemføres, herunder adgang til strøm mv. 

Af hensyn til sikkerheden er der et max deltagerantal på 150 personer for aktiviteter i Tulipbygningen.

Gældende Covid-19 restriktioner og anvisninger skal følges. 

Vil du eller din forening være en del af sommerprogrammet skal du kontakte Trine Hedegård Jensen på trinj@fmk.dk

Fakta om udviklingen i Faaborg

Faaborg-Midtfyn Kommune har gennem de senere år investeret i blandt andet et nyt kulturhus, et nyt havnebad og et nyt fritidscenter i Faaborg. Med budget 2018 besluttede politikerne at afsætte 20 mio. kr. til et nyt Øhavsmuseum og 20 mio. kr. til renovering af Faaborg Museum. Museerne blev dermed også til signaturprojekter i hele kommunens udvikling. Det samme er udviklingen af den gamle slagterigrund.

Har det ikke været muligt at tilgå dokumenternes indhold, kan du kontakte Faaborg-Midtfyn Kommunes afdeling By og Egnsstrategisk sekretariat på 72 53 80 05 inden for åbningstiden mandag til torsdag kl. 8.00 – 15:30. Så vil vi kontakte dig og præsentere det relevante dokument for dig inden 10 arbejdsdage.

Oplev sommeren på den gamle slagterigrund

Vinderforslaget

Læs hele vinderforslaget i konkurrencen om udviklingen i Faaborg Havn og By:

Vinderforslaget Vi dyrker Faaborg - GHB Landsskabsarkitekter

Konkurrenceprogram

Her kan du læse hele konkurrenceprogrammet, som de tre teams arbejde på at løse.

Konkurrenceprogram

Borgerbidrag

Udviklingen af Faaborg og Slagterigrunden tager afsæt i borgerinput indsamlet i 2016 og 2017. De er sammenskrevet i 11 centrale punkter.

Se de 11 punkter

Vidensyntesen

Vi har samlet alt det, vi ved om Faaborg fra diverse undersøgelser i en vidensyntese.

Læs vidensyntesen

Kontakt

Har du spørgsmål til arbejdet med slagterigrunden, er du velkommen til at kontakte
Mai-Britt Helle Jensen
mabje@fmk.dk
72 53 20 64

Følg med på vores Facebookside

Du kan også følge med i projektet på vores Facebookside ”Udvikling af Faaborg Havn og By”.