Boligområde ved Egebjerg, Ferritslev

Planerne er vedtaget 8. marts 2023. Planerne giver mulighed for, at der kan bygges flere tæt-lav boliger, i form af dobbelthuse, inden for lokalplanområdet. Klagefrist: 7. april 2023

Luk alle
Åben alle

Kommuneplantillæg nr. 27 og lokalplan 2022-9

Kommuneplantillægget fjerner kravet om, at antal tæt-lav boliger højst må udgøre 40 % af det samlede antal boliger i Fer.B.12. Dermed giver tillægget mulighed for, at der kan bygges flere tæt-lav boliger inden for kommuneplanrammens afgrænsning. Ændringen sker på baggrund af et ønske fra ejeren til de ubebyggede grunde i området, da det har været en udfordring at sælge grundene til åben-lav boligbebyggelse.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges både dobbelthuse (tæt-lav boliger) og enfamiliehuse (åben-lav) inden for hele lokalplanområdet. For at dobbelthusene kan indpasses i den del af lokalplanområdet, som oprindeligt er udlagt til enfamiliehuse, bevares strukturen i området. Derudover er kravene til materialer og farver på boligbebyggelsen i høj grad videreført fra den tidligere lokalplan fra 2008 for at skabe en sammenhæng i området.

Vedtaget på kommunalbestyrelsesmøde 8. marts 2023

Klagefrist: 7. april 2023

Kommuneplantillæg nr. 27. Egebjerg. Fer.B.12

Lokalplan 2022-9. Boligområde ved Egebjerg, Ferritslev

Luk alle
Åben alle

Retsvirkninger

Vedtagelsen af lokalplanen betyder, at ændret anvendelse, udstykning, nybyggeri eller renovering skal ske som anført i lokalplanen.

Luk alle
Åben alle

Klage over Lokalplan

Det er efter planlovens § 58, stk. 1, nr. 3 muligt at klage til Planklagenævnet over retlige spørgsmål. Det vil sige, at du f.eks. kan klage, hvis du mener, at Kommunalbestyrelsen ikke har haft hjemmel til at træffe afgørelsen. Du kan derimod ikke klage over, Kommunalbestyrelsen efter din opfattelse burde have truffet en anden afgørelse.

Hvis du ønsker at klage over kommunens afgørelse, kan du klage til Planklagenævnet, inden 4 uger fra 17. december 2021, hvor afgørelsen er offentliggjort eller meddelt.

Hvis du vil indbringe Planklagenævnets afgørelse for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra den dato hvor afgørelsen er meddelt eller offentliggjort.

Send din klage via Nævnenes Hus

Klageportalen

Klager til Mæglingsteamet for Miljø- og Fødevareklagenævnet eller Planklagenævnet indsendes via klageportalen for Nævnenes Hus.

Du skal bruge Klageportalen ved Nævnenes Hus, hvis du vil sende en klage.

Her finder du en oversigt over alle nævn i Nævnenes Hus. 

Send din klage via Nævnenes Hus


Du betaler et gebyr for at klage

Når du klager, skal du betale et gebyr. 

Klagen sendes til Faaborg-Midtfyn Kommune, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Faaborg-Midtfyn Kommune.

Klagen skal være tilgængelig for Faaborg-Midtfyn Kommune i Klageportalen (det vil sige, at klager har godkendt og betalt gebyr/bestilt en faktura i Klageportalen) senest på dagen for klagefristens udløb.

Hvis du ikke er tilfreds med afgørelsen og vil klage til domstolene, skal det ske senest seks måneder efter, du har fået afgørelsen. test

Dispensation fra Klageportalen

Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet skal afvise klager, der kommer uden om Klageportalen. Der kan dog ske undtagelser, hvis der er særlige grunde til det.

Hvis du har en god grund til, at du ikke kan bruge portalen og gerne vil fritages for kravet, skal du sende os en mail og fortælle hvorfor.

Vi sender din anmodning videre til Planklagenævnet eller Miljø- og Fødevareklagenævnet, som afgør, om du kan slippe for at bruge portalen. 

Du kan anlægge sag ved domstolene

Når Planklagenævnet eller Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet en afgørelse, kan du ikke klage over det til en anden administrativ myndighed.

Du kan i stedet prøve en afgørelse ved domstolene. Hvis du vil anlægge sag, skal det ske senest seks måneder efter, at afgørelsen er gjort offentlig.