Forslag til ændring af parkeringsnorm for ÅRS.C.3, Årslev

Tillægget til kommuneplanen ændrer parkeringsnormen for Års.C.3 og reducerer kravet til antallet er p-pladser pr. bolig. Frist for høringssvar: 14. april 2023

Luk alle
Åben alle

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29

Tillægget ændrer parkeringsnormen for centerområdet Års.C.3 beliggende nord for idrætshallen fra 2 parkeringspladser pr. tæt-lav boliger og 1,5 parkeringspladser pr. etagebolig til 1 parkeringsplads pr. bolig for både tæt-lav og etageboliger. Parkeringsnorm for øvrige anvendelser fastholdes.

Området er en del af udviklingen af Årslev bymidte, som tager afsæt i en arkitektkonkurrence afholdt i 2018. Kravet om 1 parkeringsplads pr. bolig skal dække både beboer- og gæsteparkering for fremtidig boligbebyggelse inden for Års.C.3.

Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger til planforslagene skal skriftligt indsendes og være kommunen i hænde senest d. 14. april 2023:
planogkultur-post@fmk.dk
• Plan, Mellemgade 15, 5600 Faaborg.
• Ved sikker post vælg: skriv ny post -> vælg modtager -> Faaborg-Midtfyn Kommune -> fysisk planlægning -> fysisk planlægning

Frist for høringssvar: 14. april 2023

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 29, Ændring af parkeringsnorm for Års.C.3, Årslev

Retsvirkninger

Forslaget til lokalplanen betyder, at det ikke er tilladt at bebygge eller udnytte ejendomme inden for lokal-planområdet på en måde, der tager forskud på den endelige plans indhold. Det gælder indtil den endelige plan er vedtaget og offentliggjort. Dog gælder det højest et år efter forslaget er offentliggjort.

Eksisterende lovlig bebyggelse eller anvendelse, der er etableret før offentliggørelse af lokalplanforslaget, kan fortsætte som hidtil.

Luk alle
Åben alle

Miljøvurdering

Forslag til kommuneplantillægget er screenet i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer. Planens virkeliggørelse medfører ikke væsentlige indvirkninger eller ændringer på miljøet, og det vurderes, at der ikke skal foretages miljøvurdering af planen.

Hvis du ønsker at klage over kommunens afgørelse om ikke at udarbejde miljøvurdering, kan du klage til Planklagenævnet, inden 4 uger fra 10. marts 2023, hvor afgørelsen er offentliggjort på plandata.dk, altså senest 7. april 2023.

Miljøscreening

Luk alle
Åben alle

Kommenter eller gør indsigelse (høringsfasen)

Når vi har lavet et udkast til en afgørelse, eller forslag til et tillæg til kommuneplan eller anden plan, hvor vi skal orientere personer eller foreninger, sender vi udkastet eller forslaget i høring.

I fasen, hvor udkastet eller forslaget er i høring, kan du gøre os opmærksom på noget, vi har overset, ikke har tænkt på eller noget, der ikke er til at forstå. Du kan også gøre indsigelse, hvis der er noget, du ikke er enig i.

Fristen for at blive hørt afhænger af, hvad det er for en lov, der ligger bag. Du kan altid se på den enkelte sag, hvornår fristen for at blive hørt udløber.

Klageportalen

Klager til Mæglingsteamet for Miljø- og Fødevareklagenævnet eller Planklagenævnet indsendes via klageportalen for Nævnenes Hus.

Du skal bruge Klageportalen ved Nævnenes Hus, hvis du vil sende en klage.

Her finder du en oversigt over alle nævn i Nævnenes Hus. 

Send din klage via Nævnenes Hus


Du betaler et gebyr for at klage

Når du klager, skal du betale et gebyr. 

Klagen sendes til Faaborg-Midtfyn Kommune, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Faaborg-Midtfyn Kommune.

Klagen skal være tilgængelig for Faaborg-Midtfyn Kommune i Klageportalen (det vil sige, at klager har godkendt og betalt gebyr/bestilt en faktura i Klageportalen) senest på dagen for klagefristens udløb.

Hvis du ikke er tilfreds med afgørelsen og vil klage til domstolene, skal det ske senest seks måneder efter, du har fået afgørelsen. test

Dispensation fra Klageportalen

Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet skal afvise klager, der kommer uden om Klageportalen. Der kan dog ske undtagelser, hvis der er særlige grunde til det.

Hvis du har en god grund til, at du ikke kan bruge portalen og gerne vil fritages for kravet, skal du sende os en mail og fortælle hvorfor.

Vi sender din anmodning videre til Planklagenævnet eller Miljø- og Fødevareklagenævnet, som afgør, om du kan slippe for at bruge portalen. 

Du kan anlægge sag ved domstolene

Når Planklagenævnet eller Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet en afgørelse, kan du ikke klage over det til en anden administrativ myndighed.

Du kan i stedet prøve en afgørelse ved domstolene. Hvis du vil anlægge sag, skal det ske senest seks måneder efter, at afgørelsen er gjort offentlig.

Spørgsmål? Kontakt os

Plan

Mellemgade 15
5600 Faaborg

Telefon: 72 53 20 36

Send en mail

Skriv sikkert til os