3 vigtige meddelelser vedr. de varslede vandstigninger

Beredskab Fyn arbejder lige nu på højtryk med at sætte watertubes (stormflodssikring) op, som skal dæmme op for de varslede vandstigninger.

19. oktober

  1. Vi opfordrer derfor alle borgere, som ikke har et vigtigt ærinde på havnen i Faaborg, om at blive væk fra havnen – både for at give beredskabet arbejdsro og for at passe på jer selv.
  2. Beredskabet har afspærret Banegårdspladsen mellem Jomfrulågen og Grønnegade i forbindelse med opsætningen af watertubes (stormflodssikring). Beredskabet forventer i morgen at udvide afspærringen på havnen, så der afspærres fra rundkørslen ved Havnegade/Kildetoften/Engvej/Vestergade til lyskrydset på Banegårdspladsen ved indkørslen til Lidl og Forum Faaborg. Afspærringen forventes at blive effektueret ved middagstid i morgen, fredag.

  3. Du kan orientere dig løbende om situationen på https://beredskabfyn.dk/selvbetjening/vandstandsstigninger - hvis du har brug for akut hjælp ifm. vandstigninger, kan Beredskab Fyn kontaktes på telefon 65 51 18 00. Du kan følge vejrudviklingen og læse de seneste varsler på https://www.dmi.dk/
    https://www.klimatilpasning.dk/borger/ kan du finde gode råd til at forebygge skader og hjælp, hvis skaden er sket.

Og husk, at du fortsat kan hente og fylde sandsække ved Falck på Engvej 5 i Faaborg.