Code of Care rammer milepæl i arbejdet med at skabe småjobs

201 småjobs er blevet skabt til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet gennem Code of Care siden 2020.

3. juli 2023

Faaborg-Midtfyn Kommune har sammen med Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd, Vores Faaborg &Egn og en række andre samarbejdspartnere siden 2020 arbejdet sammen med Code of Care for at skabe småjobs til borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Og nu har projektet nået en milepæl. Hele 201 småjobs er skabt.

Code of Care hjælper borgere tilbage på arbejdsmarkedet, som af den ene eller anden grund ikke kan klare et fuldtidsjob. Det kan være borgere, der har psykiske, fysiske og sociale udfordringer. De mange småjobs er skabt på tværs af det private arbejdsmarked og det kommunale.

”Virksomhederne finder nogle opgaver, som de gerne vil have løst, fordi der enten er andre medarbejdere, som har dem som bi-opgaver, eller ledelsen selv laver dem. Disse småjobs giver ledige mennesker positive oplevelser med arbejdsmarkedet. Udover at det styrker virksomhedernes sociale regnskab, giver det også mennesker en følelse af at være en del af fællesskabet. Og det er også positivt for kommunens økonomi,” fortæller Lene Oleander Møller, afdelingsleder i Jobcenteret.

250 er næste milepæl

De nye jobmuligheder bliver typisk skabt via Faaborg-Midtfyn Erhvervsråd og allerede tilknyttede virksomheder via mund-til-øre-metoden. Derudover holdes der task force-møder og kaffemøder på virksomheder rundt om i kommunen, hvor interesserede virksomheder bliver inviteret med.

4. oktober afholdes et større arrangement, hvor målet er at få endnu flere virksomheder til at melde sig og tage et socialt ansvar.

Næste milepæl, som de involverede parter i Code of Care sigter efter, hedder 250 småjobs. Ifølge Lene Oleander Møller er det svært at sige, hvornår markedet er ”mættet”.

”Der er en vis udskiftning, for nogle af dem, der fik de første jobs, stopper igen, og nye kommer til. Det er min vurdering, at der fortsat er virksomheder med plads og vilje – og ledige til at aftage jobs. Men det er jo også konjunkturbestemt, så kommer der lavkonjunktur, bliver denne type jobs måske faset ud,” siger hun.

Du kan læse mere om Code of Care her: Småjob (fmk.dk)