Faaborg får over ni millioner kroner til byudvikling

Tre projekter i Faaborg modtager millionstøtte i en ny forsøgsordning. Projekterne skal være med til at skabe vækst og understøtte bylivet.

11. oktober 2023

En bred kreds af Folketingets partier har udvalgt Faaborg som én af 14 byer til at indgå i en forsøgsordning, der omhandler frie bymidter. Det betyder, at byerne kan blive sat fri af eksisterende regler og love, så der kan findes nye måder at skabe liv og vækst i små og mellemstore byer, der er udfordret af danskernes nye handlemønstre.

Tilbage i november 2021 besluttede et bredt politisk flertal at afsætte 130 mio. kr. til forsøgs-ordningen med de frie bymidter. Det er den pulje, som Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om at få del i, og hvor det nu er lykkedes at få 9,3 millioner kroner i støtte.

”Det er en rigtig god nyhed. Med de her midler får vi mulighed for at understøtte byens store potentiale og fremme den gode udvikling, som allerede er i gang i Faaborg,” fortæller Lone Wenzell, der er direktør for Arbejdsmarked og By, Land og Kultur.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har vi fået støtte til tre tæt forbundne projekter, der skal styrke byens liv og sammenhæng. Mere konkret skal pengene gå til udviklingen af Faaborg Torv, byens nye, moderne bibliotek og arbejdet med at binde bymidten og havneområdet bedre sammen.

”Vi har de seneste tre år kørt en række prøvehandlinger på Torvet i Faaborg sammen med byens borgere. Nu skal vi så finde ud af, hvad der har fungeret godt, og hvad vi dermed kan arbejde videre med. Nogle af pengene skal også gå til en god flytning af biblioteket fra Herregårdscentret til den tidligere Tulip-bygning på havnen. Og vi skal finde nogle måder til at binde bymidten og havnen bedre sammen,” fortæller Lone Wenzell.

Faaborg-Midtfyn Kommune har ikke ansøgt om at blive sat fri af eksisterende love, men Folketingets partier har alligevel set et udviklingspotentiale i byen, som de har valgt at støtte. Bymidten er alles og næste skridt bliver en fokuseret involveringsproces omkring nænsom fornyelse i den smukke købstad.

De 14 byer, der skal indgå i forsøgsordningen er: Assens, Faaborg, Grindsted, Hornslet, Ikast, Nordborg, Nykøbing Sjælland, Odder, Otterup, Rødekro, Rønne, Sakskøbing, Støvring og Vamdrup.