Fem velfærdstalenter fra Faaborg-Midtfyn

Fem af Danmarks største, unge velfærdstalenter har deres daglige gang i Faaborg-Midtfyn Kommune. Onsdag den 24. maj blev de fem talenter hyldet på Christiansborg.

2. juni 2023

Social- og sundhedsassistent Charlotte Steenholt-Eliasson fra hjemmeplejen i Gislev, social- og sundhedsassistent Emma Rasmussen fra Lysbjergparken, social- og sundhedshjælper Line Kristiansen fra Nørrevænget, social- og sundhedshjælper Pernille Vinge fra Åløkkeparken og social- og sundhedsassistent Tine Kristensen fra Lysbjergparken har alle én ting til fælles.

De er at finde på listen over Danmarks 100 største velfærdstalenter.

Velfærdens Talent 100 er en talentliste, som PenSam og FOA Ungdom står bag. Alle under 36 år ansat inden for FOA’s faggrupper kan nomineres som velfærdstalent.

Både borgere, kolleger og andre har kunnet nominere medarbejdere, og alle nomineringerne er blevet gennemgået af repræsentanter fra PenSam og FOA, hvorefter de 100 talenter er udvalgt. Selve kåringen fandt sted på Christiansborg onsdag den 24. maj. 

Det er sjette gang, PenSam og FOA kårer de 100 største talenter indenfor kernevelfærden i Danmark, og formålet med prisen er at fremhæve nogle af de unge mennesker, som har gjort en særlig indsats og udvist et stort engagement for at skabe menneskelig værdi og holde Velfærdsdanmark i gang.

Det er andet år i træk, at Faaborg-Midtfyn Kommune har hele fem velfærdstalenter på listen. Det glæder formand for Sundheds- og Ældreudvalget Kristian Nielsen (V):

”Jeg ønsker de fem medarbejdere et kæmpestort tillykke med den flotte hæder. At vi har så dygtige medarbejdere her i kommunen, som hver dag yder en uvurderlig indsats, gør mig både stolt og glad,” siger han.

FOA fejrer de lokale sydfynske talenter den 12. juni.