Glæd dig til et vinterevent(yr) i Faaborg

26.-28. januar kan du opleve Faaborg Vinterdage og DM i issvømning, når Faaborg-egnens aktører byder på spa-oplevelser, toddy walk, guidede ture og meget mere.

14. november 2023

Hvor bjerge, byliv og bølger forenes, ligger Faaborg. En by, der med sin charme og mange tilbud tiltrækker tusinder af besøgende sommer efter sommer. Men Faaborg-egnen er ikke bare smuk og særlig om sommeren. Nej, her er der noget at komme for hele året – også om vinteren. Derfor er egnens aktører gået sammen for at skabe vintermagi og bevise, at selv på de koldeste dage har området masser at byde på.

Det lyder næsten som begyndelsen på et eventyr. Og måske er det netop tilfældet, for den 26.-28. januar 2024 kan du for første gang opleve Faaborg Vinterdage, der sætter fokus på velvære og udeliv i de smukke sydfynske omgivelser. Uanset om du ønsker at få pulsen op eller ned, er der masser at opleve.

Faaborg Vinterdage er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, VisitFaaborg og lokale aktører, der har et ønske om at udvide turistsæsonen med unikke tilbud. Du kan bl.a. komme med på en hyggelig toddy walk, en guidet tur til Avernakø, gastronomisk vintervandring, oplevelsesløb og strik i vildmarksbad. Flere af byens hoteller og restauranter har desuden lavet særlige vinterpakker med mulighed for spa og gastronomiske oplevelser.

Lørdag den 27. januar kan du også opleve David Owe, når han afholder en workshop med fokus på åndedrættets superkræfter i den tidligere Tulip-bygning. Her vil han holde foredrag og guide deltagerne gennem meditation, inden der bliver mulighed for et koldt havdyp.

Udover de mange tilbud rundt i byen vil det være muligt at deltage og opleve DM i issvømning, da Faaborg er den stolte vært for DM 2024. Uanset om du er en garvet issvømmer, der kan svømme 1.000 meter i isvand, eller du er en nysgerrig vinterbader, der gerne vil prøve kræfter med 25 meter, er du velkommen. DM løber over lørdag og søndag og kan opleves i bassinet foran Øhavsmuseet, der også står klar til at tage imod vintergæsterne.

”Det er fantastisk at se så mange engagerede aktører, der har budt ind med gode og vinterlige tilbud. Det bakkede istidslandskab, Øhavet og byen er lige så smuk og fed en oplevelse på en frostklar vinterdag, som det er på en varm sommerdag. Så tænk engang, hvis Faaborg blev Danmarks nye vinterdestination – det ville give os mange nye og spændende muligheder,” udtaler Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Program og tilmelding

Herunder kan du læse mere om programmet for Faaborg Vinterdage 2024 og købe billet til de mange vinterlige aktiviteter.