Jobmatch på tværs af kommunegrænser

Allerede samme dag, Bo Thuelund efterspurgte en medarbejder til sin forretning, blev en samtale sat op med en egnet kandidat.

12. april 2023

Gode råd var dyre, da Nr. Søby Auto/Møbelpolstring en morgen i starten af februar manglede en medarbejder hurtigst muligt. For da Virksomhedsservice i Faaborg-Midtfyn Kommune modtog forespørgslen, var der ikke umiddelbart nogle egnede kandidater i puljen i Faaborg-Midtfyn.

Nr. Søby Auto/Møbelpolstring beskæftiger sig med restaurering af gamle møbler og ompolstring af sæder i biler, på motorcykler og i både. Det vil sige, at opgaverne er nicheprægede, og arbejdet kræver erfaring og god fysik.

Men et hurtigt opkald til Virksomhedsservice i Assens Kommune førte til, at der i deres pulje blev fundet en  kandidat, som matchede de efterspurgte kompetencer. Og allerede samme dag klokken 15.30 blev en samtale sat op mellem indehaver af Nr. Søby Auto/Møbelpolstrer og Elena Khomenko.

Allerede ugen efter startede Elena i virksomhedspraktik. Siden midten af marts har hun været ansat i virksomheden på fuld tid i ordinær ansættelse.

”Det er et stort problem for mig at skaffe kvalificerede medarbejdere. Jeg har brug for, at mine medarbejdere er selvkørende fra starten, så det er en stor hjælp, at jeg kan få hjælp til at finde de rigtige match gennem Virksomhedsservice. Ofte får jeg tilsendt cv’er på potentielle kandidater allerede samme dag, jeg henvender mig”, siger Bo Thuelund, som har 11 ansatte i virksomheden.