Støttekroner ruster lokal virksomhed til fremtiden

Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervskonsulenter matchede virksomhed med Innovationsfonden. Det har nu givet helt nye muligheder for Dansk Polyglas i Broby.

30. marts 2023

Dansk Polyglas i Broby er en lokal produktionsvirksomhed, som fremstiller alverdens ting og sager i glasfiber. Blandt andet de såkaldte TP Covers, der er en vandtæt overdækning, der monteres som låg på havvindmøllefundamenter. Lågene sikrer, at kostbare installationer i fundamenterne ikke tager skade, indtil selve vindmølletårnet monteres.

Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervskonsulenter er ofte på besøg hos virksomheder, og det var ved sådan en lejlighed, at erhvervskonsulent Mette Abrahamsen så innovations- og udviklingspotentialet hos Dansk Polyglas.

Hun satte et møde op mellem virksomheden, Erhvervshus Fyn og Innovationsfonden, hvilket i sidste ende har udmøntet sig i en investering, en såkaldt Innobooster fra Innovationsfonden. Erhvervshus Fyn gav sparring på ansøgningen.

Midlerne skal bruges til at udvikle en prototype på TP Covers i nyt konstruktionsprincip og af mere miljøvenlige materialer.

"I takt med, at vindmøllerne bliver større og større, vokser vores TP-covers tilsvarende. Hidtil har det været muligt at transportere TP-covers støbt i ét stykke, men med øgede størrelser, vil det i fremtiden blive næsten umuligt at transportere TP-covers til og fra Havvindmøllerparker i hele verden, hvis ikke de er delbare. Derfor vil vi udvikle covers, der kan sættes sammen af flere stykker. Vi vil gerne udvikle og teste et stort ”full scale” TP-cover med samlinger. Det vil være en stor fordel for os, at vi kan have en gennemtestet prototype klar i nyt konstruktionsprincip, som lever op til de krav, der stilles til offshorebrug, inden vi får den første ordre på et stort delbart TP-cover", fortæller CEO Kurt Nielsen fra Dansk Polyglas.

"Som en del af projektet kommer vi også til at arbejde med test og implementering af råmaterialer baseret på genbrugsmaterialer for at imødekomme vores målsætning om bæredygtighed. Projektet er en stor investering for os, og der kommer i forløbet til at ligge et stort designarbejde og testarbejde, hvor vi bl.a. får brug for eksterne ingeniører", siger han.

Kommunens opgave er i mange tilfælde at være ”Kirsten Giftekniv”, siger erhvervskonsulent Mette Abrahamsen.

"Når vi identificerer et behov hos en virksomhed, ser vi, hvordan vi kan matche med de muligheder der er for sparring og finansiering, fx i Erhvervshuset eller hos Innovationsfonden. Det er i kommunens interesse, at det går vores virksomheder godt, og at vi kan hjælpe dem til at udvikle nye produkter."


Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervskonsulenter holder i omegnen af 300 en-til-en-møder med lokale virksomheder på et år.

I runde tal har Innovationsfonden via Innobooster-konceptet støttet virksomheder i Faaborg-Midtfyn med omkring 4 millioner kroner siden 2020.