Kom til indvielse: Nr. Lyndelse får ny bymidte

Den 1. december 2023 skal Nr. Lyndelses nye bymidte indvies, og alle er inviteret med til fejringen, hvor der vil blive serveret æbleskiver og gløgg.

17. november 2023

På en smuk majdag i år blev det første spadestik taget til et nyt torv i Nr. Lyndelse, og nu kan vi sammen fejre resultatet. Fredag den 1. december kl. 15.00-16.00 er alle interesserede nemlig inviteret til indvielse af byens nye, grønne midte.

Naturen har sammen med Carl Nielsens musikalske univers været temaet for udviklingen af bymidten. Der er derfor blevet lavet flere grønne og hyggelige arealer med nyplantede træer og buske. Du vil også kunne finde referencer til Carl Nielsens musik – bare kig efter lærkerne.

Fornyelsen af bymidten er et led i den masterplan, der er lavet for Nr. Lyndelse og Nr. Søby frem mod 2030. Her er der fokus på byernes attraktive placering nær storby og grøn natur - planen har derfor fået navnet ’En oase tæt på storbyen’.

”Vi er nu et skridt nærmere en realisering af vores planer for Nr. Lyndelse og Nr. Søby, og det er jeg rigtig glad for. Vi har et mål om at trække 600 nye borgere til området frem mod 2030, og her er bymidtefornyelsen et vigtigt led, når vi gerne vil skabe et attraktivt sted,” fortæller Søren Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

I de kommende år fortsætter arbejdet med forskønnelsen langs Albanivej og Bramstrupvej samt etableringen af ”Det Grønne Ø” – en oplevelsessti i og omkring Nr. Lyndelse og Nr. Søby, der danner et Ø. Ved indvielsen vil spillemændene ’De andre’ sørge for musikalsk underholdning med melodier af blandt andre Carl Nielsen. Der vil desuden blive serveret æbleskiver, gløgg, saftevand og klejner for de fremmødte.

Indvielsen finder sted ved Kærvej i centrum af byen. Alle er velkomne.