Medlemmer strømmer til idrætsforeningerne i Faaborg-Midtfyn

Efter nogle stille år med corona oplevede idrætsforeningerne en stor stigning i antallet af medlemmer i 2022.

29. marts 2023

I to år stak coronapandemien en kæp i aktivitetshjulet, men i 2022 kom aktiviteterne for alvor tilbage. Og det samme gjorde medlemmerne.

Det skriver DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse, hvor de offentliggør idrætsforeningernes medlemstal for 2022.

I Faaborg-Midtfyn Kommune steg antallet af medlemmer i idrætsforeningerne sidste år med hele 1.793 medlemmer – svarende til en fremgang på 8,5 pct.  

Der er sket en stigning inden for alle aldersgrupper, men det er især i foreninger med fitness, gymnastik, svømning og fodbold, at udviklingen har været positiv. 

Nr. Broby Gymnastikforening er et godt eksempel på en forening, der har bidraget væsentligt til de flotte tal. Her har man været særligt gode til at tiltrække de helt unge, og i 2022 er man således gået fra 99 til 171 medlemmer i alderen 7-12 år.

Det glæder naturligvis bestyrelsesformand i Nr. Broby Gymnastikforening, Maria Agergaard.

”Det går rigtig godt. Umiddelbart efter corona startede vi tre nye hold op for børn og unge - to nye dansehold og et springhold for drenge. Alle tre hold har været populære, og vi oplever generelt en stor interesse,” fortæller Maria Agergaard.

Anne Møllegaard Mortensen, formand for Kultur og Lokalsamfundsudvalget, er også glad for den flotte fremgang og tilskriver det især de mange stærke frivillige trænere, ledere og bestyrelsers ihærdige indsatser.

”Det er fantastisk at se, hvordan flere igen finder vej til foreningerne. Der skal lyde en stor ros til de mange ildsjæle, der hver dag knokler for at skabe rammerne om det gode foreningsliv. Nu viser ihærdigheden sig i tallene, og det gør mig glad, at vi i vores kommune har så stor en fremgang,” fortæller hun.

Med de mange nye medlemmer ramte Idrætsforeningerne i kommunen dermed et medlemstal på 22.902 medlemmer sidste år. Det tal er højere end i 2018, men en smule lavere end medlemstallet i 2019.