Nørrevænget i Gislev indstillet til 'Danmarks bedste plejehjem'

Nørrevænget i Gislev er, som det eneste plejehjem på Fyn, indstillet til prisen som ”Danmarks bedste plejehjem”. I år er temaet for prisuddelingen maden og måltidet.

20. september 2023

Mad er mere end bare næring. Det er noget, vi samles om, noget, vi ser frem til, og noget, vi taler om.

Maden og måltidet er årets omdrejningspunkt for Danske Seniorers kåring af ”Danmarks bedste plejehjem”, og de indstillede plejehjem er netop blevet offentliggjort.

På listen optræder Nørrevænget i Gislev, som er blevet indstillet til titlen af medlemmer af Danske Seniorer. Et plejehjem kan være indstillet på baggrunden af maden, madens kvalitet, smag eller på baggrund af måltidet, som også spiller en særlig rolle i at samle beboere, medarbejdere og pårørende. 

Nørrevænget er det eneste fynske plejehjem, der er i spil til prisen.

Der er kommet i alt fire indstillinger af Nørrevænget, inden fristen udløb med udgangen af juni.

Beboerne er med til madlavningen

Mad og måltider er en stor del af dagligdagen på Nørrevænget, hvor fem ernæringsassistenter står for retter, der passer til den enkelte beboers behov og særlige ønsker.

Maden tilberedes fra bunden i hver af bo-enhedernes køkken/alrum og gerne i samarbejde med de beboere, der kan og vil. Det betyder også, at duften spreder sig i gangene, når spisetid nærmer sig.

Beboerne vælger selv, om de vil spise i deres lejlighed, i fællesrummet eller hos en ven eller nabo i en af de andre bo-enheder. Bryder man sig ikke om menuen i sin egen bo-enhed, kan man få et måltid mad fra en af de andre bo-enheder.

Medarbejderne sidder altid med til bords og spiser i fællesskab med beboerne og eventuelle pårørende.

Vinder findes til november

Indstillingen glæder formand for Sundheds- og Ældreudvalget Kristian Nielsen.

”Det er en stor anerkendelse af det arbejde, der foregår på Nørrevænget, at nogen har lagt mærke til, at der bliver gjort noget ekstra, og har bragt plejehjemmet i spil som Danmarks bedste. Uanset om plejehjemmet bliver nomineret og vinder eller ej, så håber jeg, at medarbejderne tager den anerkendelse til sig og kan bruge skulderklappet i det daglige arbejde fremover.” 

Kristian Nielsen, formand for Sundheds- og Ældreudvalget.

Danske Seniorers medlemmer har indstillet i alt 43 plejehjem landet over til prisen som Danmarks bedste i 2023. Nu gennemgår Danske Seniorer samtlige forslag og begrundelser, hvorefter det bedste plejehjem i hver region nomineres. Fra 11. oktober kan alle stemme blandt de nominerede.

Danmarks bedste plejehjem og vinder af titlen og 20.000 kr. til en fælles oplevelse for beboere, medarbejdere, frivillige og pårørende, afsløres primo november, oplyser Danske Seniorer.

Alle de indstillede plejehjem kan ses her: 43 plejehjem indstillet til Danmarks bedste | Danske Seniorer (danske-seniorer.dk)

Ernæringsassistent Anja Hald forbereder dagens middagsmad til beboerne i bo-enheden Skovly på Nørrevænget. Menuen står på stuvede kartofler og makrel.