Indstil dine favoritkandidater til årets frivilligpriser

Frem til 1. marts 2023 kan du indstille en person eller en forening, som ifølge dig fortjener at blive hædret for sin indsats i det forgange år.

13. februar

I Faaborg-Midtfyn har vi flere tusind ildsjæle, der uge efter uge står klar med aktiviteter for både unge og ældre, når der afholdes træning, idrætsstævner og sommerlejre. Det vil vi gerne hylde i Faaborg-Midtfyn Kommune, og derfor kan du nu indstille en forening, en frivillig eller en sportsudøver, som du mener, bør hædres med en af årets priser.

I 2023 vil der blive uddelt tre forskellige priser på Kultur- og Fritidsområdet – Årets Forening, Årets Ungepris og Årets Ildsjæl. Vinderne vil blive afsløret og hyldet løbende over de næste par måneder. På idrætsområdet vil Årets Idrætspræstationer 2022 blive hædret ved et arrangement den 30. marts 2023 i Tulip-bygningen i Faaborg. Her vil de individuelle idrætsudøvere og hold blive fejret for sidste års mesterskaber, medaljer og præstationer.

I årets jury sidder blandt andre Anne Møllegaard Mortensen, formand i Kultur og Lokalsamfundsudvalget. Hun har også tidligere været med, og hun er ikke i tvivl om, hvorfor vi bør hylde de frivillige.

”Det er vigtigt, at man anerkender de frivillige og foreningslivet, vi har her i kommunen. De er en vigtig brik i det store puslespil, for uden dem ville vi ikke have de mange tilbud og oplevelser, som vi alle har brug for, når dagligdagen skal hænge sammen,” forklarer Anne Møllegaard Mortensen og tilføjer:

”De frivillige gør det også for at glæde andre og sig selv ved de indsatser, de indgår i. En kæmpe tak for det. Det er GULD værd.”

Herunder kan du se, hvad der bliver lagt vægt på i de forskellige kategorier:

Årets Ungepris

Med denne pris vil juryen hædre en aktiv og engageret person under 25 år, som gør en forskel for kammeratskabet, sammenholdet og fællesskabet. Han eller hun må meget gerne være en god rollemodel, positiv, ambitiøs, nærværende og hjælpsom.

Årets ildsjæl

I forbindelse med årets ildsjæl vil juryen se efter en frivillig, der er aktiv, engageret, kreativ og rummelig. Prisen bliver givet til en person, der har gjort sig særlig positivt bemærket gennem en frivillig arbejdsindsats.

Årets forening

Med uddelingen af denne pris ønsker juryen at hædre en forening, der skiller sig positivt ud i et dynamisk og alsidigt foreningsliv. Prisen bliver givet til en forening, der har udført et ekstraordinært stykke arbejde, og som har skabt en positiv udvikling i den pågældende forening.

Årets idrætspræstationer

Unge såvel som ældre idrætsudøvere, der gør en ekstraordinær indsats og har opnået et flot resultat i 2022, kan blive indstillet til denne kategori. Alle de indstillede bliver inviteret til Fejring af Årets Idrætspræstationer 2022 den 30. marts i Tulip-bygning i Faaborg.

Alle hold eller enkeltpersoner, der minimum har opnået følgende resultater i 2022, kan blive indstillet:

  • Fyn mestre, danske mestre, pokalmestre og årgangsmestre under Danmarks Idrætsforbund eller et anerkendt idrætsforbund.
  • Guld ved landsmesterskaber i regi af DGI, DFIF eller DHIF.
  • Medaljevindere ved NM, EM eller VM.
  • Medaljevindere ved internationale konkurrencer og turneringer.
  • Deltagere ved de Olympiske Lege, Paralympiske Lege eller Ungdoms OL.
  • Idrætspræstationer som ikke er omfattet af ovennævnte, men som stadig er udtryk for en særlig præstation på nationalt eller internationalt niveau.

 

Sådan indstiller du en kandidat

Alle kan indstille kandidater til årets priser via Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside: fmk.dk/fejring

Du kan indstille kandidater frem til 1. marts 2023.