Ny chef kommer med meget stor ledelseserfaring på børn- og ungeområdet

51-årige Søren Buch tiltræder 1. januar 2024 som chef for Opvækst og Læring i Faaborg-Midtfyn Kommune.

29. november 2023

Medarbejderne i Opvækst og Læring i Faaborg-Midtfyn Kommune får ny chef d. 1. januar 2024. Et enigt ansættelsesudvalg står bag ansættelsen af 51-årige Søren Buch, som dermed bliver chef for blandt andet kommunens dagtilbud og skoler samt den forebyggende indsats i forhold til børns trivsel (PPR, SSP, etc.).

Det er en verden, som Søren Buch færdes hjemmevant i. Han har en bred profil og kommer med meget stor erfaring indenfor børne- og ungeområdet, hvor han gennem sit arbejdsliv har beskæftiget sig med rigtig mange dele af fagområdet. Senest i stillingen som chef for Børn og Unge i Skanderborg Kommune.

Han har tidligere været folkeskolelærer, UU-vejleder, specialskoleleder, leder af PPR i Nordfyns Kommune, leder af 0-3 års-området i Herning Kommune og Familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune. Derudover har han en baggrund i Den Kongelige Livgarde som garder, sergent og officer.

Søren Buch har desuden taget toplederuddannelsen KIOL Executive.

Søren Buch ser frem til at starte i sit nye job:

”Jeg glæder mig særligt til at lære alle mine nye kolleger at kende. Jeg vil bruge tid på at komme rundt i hele organisationen for at mærke ånden i Faaborg-Midtfyn Kommune. Jeg glæder mig også til - sammen med ledere, medarbejdere og chef-kolleger - at skulle arbejde med de store dagsordener, der er på børne- og ungeområdet,” siger han.

En kapacitet med bred erfaring

Vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen ser frem til samarbejdet med Søren Buch og glæder sig over, at det er lykkedes at tiltrække en kapacitet med så bred erfaring:

”Der var ingen tvivl i det bredt sammensatte ansættelsesudvalg – eller hos mig – om, at der var et godt match. Sørens ledelsestilgang, hans blik på det sammenhængende børne-/ungeliv og ønsket om tværgående samarbejde til resten af kommunen bliver afgørende for den videre udvikling af Opvækst og Læring,” siger han.

Vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen har været konstitueret chef for Opvækst og Læring siden 31. oktober 2023, hvor Christian Elmelund-Præstekær fratrådte på grund af nyt job.

Privat bor Søren Buch i Jelling og har kæreste samt to børn. Fritiden bruges på familie, venner og masser af cykling – både i tv og på landevejen.